Broos vroeg en kreeg sportieve garanties.

WOENSDAG, 14 JANUARI 2004, 17:04 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens het afrondende gesprek werd niet meer gepraat over het financiële aspect. Enkel de sportief-organisatorische lijn die de club in die periode zal volgen, kwam ter sprake. Broos vroeg en kreeg volgende sportieve garanties.

1. Het bestuur zal trachten de huidige groep samen te houden en eventueel nog te versterken.

2. Als dat niet kan, worden de vertrekkers vervangen door evenwaardige spelers. Het is immers mogelijk dat grotere en vooral rijkere Europese clubs een onweerstaanbaar bod doen op spelers als Aruna, Baseggio of Kompany. Nu al worden kandidaat-vervangers uitvoerig gescout. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan spelers met de Belgische nationaliteit. "Al is dat niet altijd mogelijk", verduidelijkte Broos. "Stel dat Mbo Mpenza de komende zomer niet naar Anderlecht komt, zie ik geen andere Belgische spits die Aruna afdoend kan vervangen als die vertrekt."

3. Over alle geledingen van de club zal één en dezelfde sportieve lijn worden beleden en gevolgd.

4. De doorstroming van de jeugd naar de A-kern en de A-ploeg wordt een nog belangrijker prioriteit als ze de jongste paar jaar al was. Er zal meer in geïnvesteerd worden, ze wordt nog professioneler aangepakt.

5. Anderlecht zal trachten met dezelfde technische staf verder te werken. Vercauteren verlengde zijn contract ook al, met keeperstrainer Munaron werd gisteravond laat onderhandeld.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.