Mbokani droomt van Rode Duivels

DINSDAG, 24 APRIL 2007, 13:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Amper negen minuten had hij gespeeld toen hij dit weekend Tchité moest komen vervangen en hij deed het met verve. Dieumerci Mbokani hoopt vertrokken te zijn voor een mooie carrière. "Ooit wil ik zelf voor de Rode Duivels spelen."


De 21-jarige Congolees arriveerde in april vorig jaar in Anderlecht. Na een succesvolle stage mocht hij in augustus een contract tekenen. Op jonge leeftijd debuteerde hij in Congo in derde klasse, na een jaartje in de tweede afdeling volgde zijn debuut in eerste. "Daar kroonde ik me meteen tot topschutter met 21 treffers. Het jaar nadien trof ik 24 keer raak en toen achtte ik me rijp voor Europa." Mbokani kon ook naar Straatsburg, maar koos toch voor Anderlecht.

Komend weekend speelt Congo een interland tegen Ethiopië en Mbokani is een van de geselecteerden, maar hij heeft niet veel zin om voor zijn geboorteland aan te treden. "Ik zou graag in de Belgische ploeg voetballen, waar ik dan misschien wel aan de zijde van Mémé Tchité zou kunnen spelen. Ik wil wel Belg worden, maar vind het nog iets te vroeg en moet er nog even over nadenken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.