Anderlecht stapje dichter bij titel na zuinige winst

ZONDAG, 22 APRIL 2007, 19:51 - Michaël

“Na vanavond is het nog niet voorbij”, klonk het voor de wedstrijd al nam RSCA door te winnen van Gent een goede optie op de titel. Het komt wel gehandicapt uit de strijd met een geschorste Wasilewski een een geblesseerde Tchité.

Weinig vuurwerk in het eerste kwartier van de eerste helft. Pas na 20 minuten kon Anderlecht de wedstrijd naar zich toetrekken, al bleef het tempo laag. Beide ploegen kregen een gelijk aantal kansen maar Anderlecht was het gevaarlijkst en hield de bal goed op de Gentse helft. Net als de wedstrijd wat verzwakte staat uit het niets plotseling de 1-0 op het scorebord. Lombaerts kon de bal niet goed wegkoppen waardoor die in de voeten van de Argentijn Frutos belandde en die laat zo'n kans nooit liggen. Na het doelpunt kwam Gent af en toe aanzetten maar het miste de kracht om tegen te scoren. Even was er consternatie toen Wasilewski geel kreeg voor natrappen, terwijl het eigenlijk een Genk speler was die de Pool een trap verkocht. En wie dacht dat de pech voor Vercauteren gedaan was heeft het mis. Tchité blesseerde zich tijdens een actie en kon onmogelijk nog verder. Hij werd 5 minuten voor rust vervangen door Mbokani.

Beide ploegen kwamen onder een mooi zonnetje terug op het veld voor de 2e helft, hopelijk brachten ze nu beter voetbal dan in de eerste 45 minuten want dat was op sommige momenten ondermaats. Al was er op het eerste zicht niet veel beterschap want de wedstrijd lag om de haverklap stil door kleine overtredingen. Tien minuten in de 2e helft is het vooral Mbokani die het de Gentse verdediging moeilijk maakt. Maar Herpoel was bij de pinken en hield het leer buiten zijn netten. Maar ook Zitka moest regelmatig plat gaan om de bal uit de netten te houden. Vaak genoeg heeft Anderlecht in de laatste minuten een 1-0 voorsprong omgezet zien worden in een gelijkspel en dat beseften de spelers precies ook want op amper enkele minuten tijd creëerde paars-wit 3 doelkansen, helaas zonder resultaat. Gent zocht nog naar de gelijkmaker maar gelukkig voor Anderlecht kwam die er niet meer.