Anderlecht verliest thuis van Standard

DINSDAG, 17 APRIL 2007, 22:39 - Michaël

Anderlecht heeft niet de eerste stap kunnen zetten naar een mogelijke bekerfinale. Tegen alle verwachtingen in kon Anderlecht thuis niet winnen van Standard. Het verloor op eigen terrein met 0-1 na een goal van Jovanovic.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden vader van Juhasz. Vercauteren gunde enkele spelers rust waardoor Van Damme en Von Schlebrügge speelkansen kregen. De eerste helft bleef doelpuntenloos, ook al hadden beide partijen de mogelijkheid om te scoren. Eén keer kwam Anderlecht wel heel dicht aan scoren toe maar de bal werd door een Standardspeler van de lijn gehaald.

In de 2e helft was het Anderlecht die het voortouw nam maar tegen de gang van het spel in konden de rouches via Jovanovic de 0-1 binnentrappen. De supporters scandeerden nu nog harder om Tchité en Vercauteren ging er op in en bracht de ex-Standardspeler in voor Legear. Op bepaalde momenten moest paars-wit heel goed uitkijken want Standard stond regelmatig dicht bij de 0-2, voor Jovanovic maakte het de Brusselse defensie moeilijk. Gelukkig voor Anderlecht trapte Jovanovic 8 minuten voor tijd op de paal en werd zo een pijnlijke 0-2 nederlaag vermeden. Biglia kwam met een vrije trap nog heel dicht bij de gelijkmaker maar Renard tipte met de vingers de bal over.