20 jaar geleden: einde profcarrière Lozano

WOENSDAG, 11 APRIL 2007, 08:06 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag 20 jaar geleden, op 11 april 1987, betekende het einde van de profcarrière van Juan Lozano. Na een drieste tackle van Waregem-verdediger Yvan Desloover werd de paars-wit speler met een open beenbreuk van het veld gevoerd.


Ik onderschepte een breedtepas van Millecamps naar Desloover en kreeg de bal aan mijn linkervoet. Ik had een feeling om contact te vermijden maar Desloover verraste mij en brak mijn rechterbeen. Mijn steunbeen dus. Zijn voet ging over de bal, het geluid zei me meteen dat het ernstig was. Ik keek en zag dat mijn voet helemaal naar rechts wees terwijl hij naar links had moeten staan.

Na een lijdensweg van twee jaar kan Lozano eindelijk weer voetballen. De comeback in eerste bleef wel uit. Het wordt tweede: Anderlecht zag dat het niet meer ging en zei: Kuis uw schup af. Een stamp onder uw gat en ga maar elders schotten. C'est la vie.

Het volledige artikel met deze Anderlecht-legende kan u terugvinden in de sportbijlage van Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.