Anderlecht wint overtuigend van Lierse

ZATERDAG, 31 MAART 2007, 21:51 - Michaël

De rode lantaarn tegen de tweede in het klassement, het leek een beetje op het verhaal van David en Goliath. Vandaag won echter niet David, maar de reus. Paars-wit ging op het Lisp met 1-4 cijfers winnen.

Ze waren toch op hun hoede die van Anderlecht voor de trip naar Lierse. De Pallieters hadden al eerder bewezen dat ze het grote ploegen moeilijk kunnen maken, maar dat pakte niet bij De Brusselaars. Lierse werd direct de mond gesnoerd want in de 3e minuut stond het al 0-1 door een doelpunt van Nicolas Frutos. Amper 10 minuten later werd de score al verdubbeld, en weer was het Frutos die in de rebound een kopbal van Bousoufa kon binnen tikken. De thuisploeg probeerde, maar Anderlecht had de wedstrijd met een 0-2 voorsprong onder controle.

Rekdal bracht in de 2e helft Bob Peeters in de ploeg maar veel soelaas kon hij niet brengen. Lierse creëerde wel kansen maar het was Anderlecht dat toch weer kon scoren: Boussoufa trapte binnen op een voorzet van Tchite en zo stond het 0-3. Even daarvoor werd Hassan vervangen en kwam De Man in de ploeg. De Egyptenaar was daar duidelijk niet tevreden en liep boos de kleedkamer in. In de 60e minuut maakte Anderlecht het definitief af. Het was Deschacht die de bal mooi voorbij doelman Moons trapte: 0-4. Diezelfde Deschacht liet daarna wel een steek vallen want hij werd gepasseerd door Snelders die de vrijstaande Jarju kon bereiken en de 1-4 eindstand op het bord zette.
Een verdienstelijk Lierse bleef zich inzetten maar tot scoren kwam het niet meer.

Score: 1- 4

Doelpunten: 3' Nicolas Frutos 0-1, 13' Nicolas Frutos 0-2, 58' Mbark Boussoufa 0-3, 60' Olivier Deschacht 0-4, 65' Mustapha Jarju 'Toubabo' 1-4

Lierse: Jan Moons, Marko Andic, Thomas De Corte (46' Bob Peeters), Jerome Van Der Zyl, Frederik Frans, Marco Ingrao, Chris Janssens (74' Marko Muslin), Mustapha Jarju 'Toubabo' (88' Ernandes Bueno de Castro), Sven Kums, Charlie Miller, Kristof Snelders
Anderlecht: Daniel Zitka, Olivier Deschacht (76' Jelle Van Damme), Roland Juhasz, Nicolas Pareja, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa, Bart Goor, Ahmed Hassan (54' Mark De Man), Nicolas Frutos, Mohammed Tchité (83' Jonathan Legear)

Geel: 15' Chris Janssens, 30' Marcin Wasilewski, 69' Marko Andic, 83' Roland Juhasz