Hassan schenkt Anderlecht in extremis de overwinning

ZATERDAG, 3 MAART 2007, 21:53 - Michaël

12 jaar geleden was het dat Charleroi nog eens kon winnen in het Astridpark, vandaag is dat 13 jaar geworden want Anderlecht won thuis met 3-2. De krantenknipsels van Vercauteren hebben hun werk goed gedaan.

Anderlecht heeft de wedstrijd tegen Genk goed verteerd. Het begon direct met Charleroi onder druk te zetten en creëerde kansen. Het goede spel dat tegen Genk gebracht werd, werd ook getoond tegen de Walen. Toch bleef het wachten tot de 12e minuut voor het eerste doelpunt: Na een corner kon Frutos op doel koppen, Luzi stopte de bal maar was in de rebound kansloos. Hassan werkte aan de tweede paal de 1-0 binnen. Ook Baseggio, bij wie de honger naar de bal groot was, kon een kans versieren maar zijn schot ging nipt naast. Pas in de 44ste minuut kwam Charleroi voor het eerst goed dreigen maar Camus zijn schot ging over. Verdiende voorsprong voor Anderlecht dat aantrekkelijk voetbal bracht.

Mathijssen besefte tijdens de rust dat vers bloed nodig was en voerde tijdens de rust 2 wissels door. Daar was in het begin van de 2e helft niet veel van te merken want het was vooral eenrichtingsverkeer van Anderlecht uit. Paars-wit kreeg ondermeer kansen door Hassan, Frutos en Boussoufa, maar het leer geraakte niet binnen het doelkader. Het onvermijdelijke gebeurde dan, Zitka liet een schot van Camus door zijn benen passeren en de 1-1 stond op het scorebord. Alsof dat nog niet erg genoeg was mist Frutos enkele minuten later de kans om 2-1 te scoren: de Argentijn passeerde Luzi en kwam voor open doel te staan maar miste. Gelukkig was er nog Hassan die zijn kans niet miste en de bal overtuigend binnentrapte: 2-1. De Egyptenaar toonde hierdoor nog maar eens zijn meerwaarde voor Anderlecht. Maar de kous was nog niet af want Charleroi kon via Jovial 5 minuten voor tijd de 2-2 scoren. Weg overwinning dacht je dan maar daar was Hassan met zijn derde van de avond: 3-2 en zo blijft de achterstand op Genk maar twee punten.

Score:
Doelpunten: 12' Ahmed Hassan 1-0, 68' Fabien Camus 1-1, 77' Ahmed Hassan 2-1, 85' Brice Jovial, 89' Ahmed Hassan 3-2

Anderlecht: Daniel Zitka, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Marcin Wasilewski, Nicolas Pareja, Walter Baseggio (86' Jonathan Legear), Lucas Biglia (89' Jelle Van Damme), Mbark Boussoufa (90' Mpenza), Bart Goor, Ahmed Hassan, Nicolas Frutos
Charleroi: Patrice Luzi, Laurent Ciman (46' Hemza Mihoubi), Frank Defays, 'Badou' Mahamadou Kéré, Fabien Camus, Grégory Christ, Christian Leiva, Abdelmajid Oulmers, Tim Smolders, Orlando Dos Santos Costa (77' Brice Jovial), Jérémy Perbet (46' Joseph Akpala)

Geel: 21' 'Badou' Mahamadou Kéré, Joseph Akpala