Anderlecht wint van GBA: 1-3

ZONDAG, 28 JANUARI 2007, 19:54 - Michaël

Het was nipt maar RSCA heeft dan toch kunnen winnen van GBA en blijft zo op 1 punt van leider Genk. Het was dankzij de 2 goals van Tchité en een ijzersterke Zitka die een penalty uit het doel wist te houden dat Anderlecht won.

Anderlecht begon snel aan de wedstrijd en kreeg al een kans in de eerste minuut. Ook GBA voetbalde goed mee en dat leverde een snelle wedstrijd op aan een hoog tempo, maar zonder al te veel doelkansen. Beide teams bleven in het middenveld steken waar het met momenten een ware veldslag was op elke centimeter van het terrein.De thuisploeg kwam nog aan enkele kansjes op hoekschop, maar het was Anderlecht dat net voor de rust de score kon openen: 0-1.

In de 2e helft kreeg GBA via een strafschop de kans op gelijke stand te komen maar een superkeepende Zitka hield de bal van Cruz uit het doel en zo bleef de voorsprong veilig. In de 60e minuut was het dan wel raak, het was weer Tchité die scoorde op aangeven van Boussoufa en zo de voorsprong veilig stelde. Maar de vreugde was van korte duur, met de altijd gevaarlijke Sterchele viel de aansluitingstreffer: 1-2. Dringend tijd dus voor de troepen van Vercauteren om er komaf mee te maken en dat deze ze ook: kersverse aanwinst Wasilewski scoorde zowaar in zijn debuutmatch de 1-3.

Score: 1-3
Doelpunten: 43' Mohammed Tchité 0-1, 60' Mohammed Tchité 0-2, 72' François Sterchele 1-2, 82' Marcin Wasilewski 1-3

GBA: Luciano Da Silva, Didier Dheedene, Igor Lolo, Pieterjan Monteyne, Kurt Van Dooren, Gustavo Colman, Daniel Cruz (68' Monje), Ninoslav Milenkovic (78' Losada), Kevin Roelandts, Bjorn De Wilde (63' Malki), François Sterchele
Anderlecht: Daniel Zitka, Mark De Man, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Jelle Van Damme, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia (76' Pareja), Mbark Boussoufa, Bart Goor (80' Legear), Ahmed Hassan (86' Vanden Borre), Mohammed Tchité

Geel: 8' Hassan, 50' Deschacht, 78' Dheedene, 79' Wasilewski 88' Colman