Wanneer een boete betalen bij Anderlecht

WOENSDAG, 24 JANUARI 2007, 15:44 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Onlangs kwam Tchité nog in het nieuws door een positieve alcoholcontrole. Hiervoor kreeg hij door Anderlecht een boete opgelegd. Het Laatste Nieuws zocht uit wanneer je moet betalen bij een inbreuk op het reglement bij Anderlecht.




1. Wie dronken is tijdens de match, vecht of zich fysiek te buiten gaat aan een bestuurslid, moet 20 procent van zijn loon betalen. Dat regime is ook van toepassing op wie de club publiekelijk schaadt of geen reden heeft om op een wedstrijd afwezig te zijn.

2. Wie lazarus is tijdens een training, niet in zedelijke of de juiste kleding van officiële sponsors opdaagt, moet 10 procent van zijn salaris afstaan. Idem voor ongepast gedrag tijdens clubactiviteiten en of het niet naleven van het voedingsregime.

3. 250 euro is de sanctie die staat op ontoelaatbaar gedrag tijdens een wedstrijd.

4. 150 euro kost ongeldige afwezigheid op een training en het niet beschikbaar zijn op wedstrijddagen.

5. Wie te laat komt op een wedstrijd of zonder reden ontbreekt op een extrasportieve activiteit moet 100 euro afstaan.

6. Wie te laat komt op training of zijn gsm gebruikt in de kleedkamer, medisch kabinet, in de spelersbus voor de match, tijdens het eten of tactische bespreking moet 25 euro neertellen. Dat geldt ook voor wie zijn vuile tenue niet in de juiste mand legt.

7. Tien euro staat er op het vergeten van trainingskleding.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.