Hoe het de vertrekkers verging (deel 2)

MAANDAG, 15 JANUARI 2007, 18:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het behalen van de 29ste landstitel vorig seizoen was voor heel wat spelers het moment daar om een andere uitdaging aan te gaan. Hoe gaat het ondertussen met Wilhemsson, Pujol, Zewlakov, Traore, Baseggio en Zetterberg?

Na drie jaar bij Anderlecht was voor Christian Wilhemsson het moment aangebroken om een stap hogerop te zetten. Op het wk in Duitsland hoopte de Zweedse international een mooie transfer te versieren. Er was vage interesse van onder meer Tottenham, maar uiteindelijk was FC Nantes de enige club die de gevraagde vier miljoen euro wou betalen. In Frankrijk vond Chippen echter nooit zijn draai. Nantes bengelt onderaan en trainer Eo liet hem de laatste weken meermaals uit de wedstrijdkern. In de dertien matchen die hij speelde (negen in de basis) slaagde hij er niet in te scoren of een doelpunt aan te brengen. Een Franse krant zette hem zelfs in het flopelftal van de heenronde, net als Jan Koller (Monaco) overigens. Vorige week vertrok hij dan ook naar AS Roma, dat hem huurt tot juni met een koopoptie. Hij debuteerde dit weekend met een korte invalbeurt, waarin hij wel een rode kaart afdwong voor zijn tegenstander.

Nadat Anderlecht vorig seizoen Gregory Pujol huurde van datzelfde Nantes, besloot het bestuur deze zomer om hem niet definitief aan te trekken. Ook bij Nantes was hij overbodig en dus tekende hij een contract bij nieuwkomer Sedan. Halfweg het seizoen staat de club evenwel laatste in de stand met vijf punten achterstand op de veilige zeventiende plaats. Pujol zelf doet het echter wel goed. Hij is een vaste waarde en met zes doelpunten is hij topschutter van zijn team.

Na vier jaar verkoos Michal Zewlakow zijn contract niet te verlengen en de rechtsachter vertrok naar het Olympiakos van trainer Sollied. Naar gewoonte staat de club op kop in de Griekse competitie, maar na de uitschakeling in de Champions League mocht Sollied opkrassen. De Poolse international vond meteen zijn draai bij de club van onder meer Rivaldo en zowel in de competitie als in de Champions League is hij een gewaardeerde basiskracht.

Dat Anderlecht vorig jaar goede verdedigers had, bewijst ook Lamine Traore. Zowel met zijn club Gençlerbirligi als met hem gaat het zeer goed. De Burkinese international miste tot nu toe nog maar een duel bij de nummer vijf uit Turkije, en dan nog door schorsing. De overige zestien matchen maakte hij telkens de negentig minuten rond. Ook aanvallend is hij van groot nut voor zijn nieuwe ploeg met al twee doelpunten.

Na de tweede helft van vorig seizoen al te zijn uitgeleend aan Treviso, tekende Walter Baseggio deze zomer een contract bij de Italiaanse ploeg. Ook in de Serie B slaagt Baseggio er ondertussen niet in zijn goede prestaties van een vijftal jaar geleden te herhalen. Tot nu toe deed hij slechts mee in twaalf van de negentien matchen en scoorde daarin nog niet. Even was er sprake als zou hij geruild worden tegen een speler van Torino, maar meer dan een gerucht bleek dit niet te zijn. Treviso staat intussen vijftiende in de Serie B zodat een terugkeer naar de hoogste klasse niet meteen voor morgen lijkt.

Tot slot nam de club ook afscheid van een monument. Na een prachtige loopbaan besloot Pär Zetterberg dat het mooi was geweest en hing hij de schoenen aan de haak. Sinds 1986 speelde de Zweed bij Anderlecht, een uitleenbeurt aan Charleroi en drie jaar Olympiakos niet te na gesproken. Hierin was hij goed voor twee gouden schoenen en vele landstitels. Volledig afscheid heeft hij evenwel niet genomen. De immer goedlachse Zweed is nog steeds veel te zien op Anderlecht,waar hij sinds zijn afscheid instaat voor het scouten van nieuwe spelers.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.