"Net geen 2de heizeldrama in Lierse - Antwerp"

MAANDAG, 15 JANUARI 2007, 09:14 - MANI
Anderlecht-Online No Image Found

SK Lierse is woest op de supporterskern van Antwerp. Verschillende "randdebielen van Antwerp" terroriseerden de fans van Lierse door te spugen, met bier te gooien, fans - zelfs vrouwen en kinderen - te slagen,...


Marc De Noel, voorzitter van de supportersbond van SK Lierse reageert: “Ik hoop dat iedereen het beseft dat we hier een tweede Heizeldrama hebben vermeden. Kan je je voorstellen wat er zou gebeuren als onze fans reageren of dat Antwerp verliest. Er zouden rellen uitbreken, mensen zouden onder de voet zijn gelopen, net als op de Heizel. Wij hebben onze spelers niet kunnen aanmoedigen omdat die van Antwerp er waren”, aldus De Noel.

Niemand bij Lierse had ooit durven denken dat er meer dan 4.500 fans in de thuisvakken gingen zitten. "We wisten dat er Antwerpsupporters bij ons gingen zitten, maar geen vijfduizend. Dit hadden we nooit verwacht.”

In totaal waren er 6.000 fans van Antwerp aanwezig in Lier, de overgrote meerderheid zat in het stadion gewoon tussen de supporters van SK Lierse.

Aras, manager van Lierse, nam ontslag dankzij Antwerpfans
De incidenten met enkele Antwerpsupporters zinderen na in Lierse. Na een mededeling van het bestuur op de officiële clubwebsite, biedt nu manager Danny Aras zijn ontslag aan. Hij zegt zijn job, in de huidige situatie, niet verder naar behoren te kunnen vervullen. Aanleiding voor het aanbieden van zijn ontslag zijn de ongeregeldheden met Antwerpaanhangers die zich mengden tussen de supporters van Lierse. "Dit is het beste signaal om aan te tonen dat er verantwoordelijkheid dient genomen te worden", zegt Aras.

Lierse verontschuldigde zich al bij de fans
Door het ongehoord gedrag van de Antwerp-fans hebben vele fans van SK Lierse niet kunnen genieten van de wedstrijd. De club biedt dan ook zijn excuses aan dat dit allemaal is kunnen gebeuren. Door afschaffing van de fankaart in de Belgische competitie konden verschillende Antwerpfans zich voordoen als fans van SK Lierse om zo extra tickets voor de bekerpartij te bemachtigen.

GSM van 9-jarige jongen werd gewoon weggegooid
Agressieve fans van Antwerp zouden zaterdag in de bekerparij tegen Lierse ook de GSM van een 9-jarige jongen gestolen hebben en vervolgens weggegooid hebben naar de politie.

Fans van SK Lierse "overgoten" door urine van Antwerpfans
Met bier gooien, klappen uitdelen aan fans, met frieten gooien, GSM stelen en naar politie gooien, spugen, duwen en drummen... het was blijkbaar nog allemaal niet genoeg voor de Antwerpfans. In de tweede helft zouden enkele Antwerpfans zelfs van boven op de tribune naar beneden hebben geürineerd op de fans van SK Lierse.

Komt Antwerp ook naar Anderlecht?
Komende woensdag wordt er om 17u geloot voor de kwartfinales van de Beker van België. Hierin maakt Anderlecht onder andere kans om Antwerp te loten...



anderlecht-online forum