Anderlecht bekert voort

ZATERDAG, 13 JANUARI 2007, 23:03 - cpr88

Anderlecht had deze avond weinig moeite met FC Dender, leider in tweede klasse. Het versloeg de ploeg uit de Denderstreek met 5-2. Door de overwinning plaatste paars-wit zich voor de kwartfinales van de beker van België.

Sporting was een maatje te groot voor FC Dender, dat wel eerst op voorsprong kwam via Persoons. 0-1 Na amper 14 minuten spelen. Anderlecht kon een paar minuten later echter snel gelijkmaken. Boussoufa kon de bal vrij binnentikken na een blunder van de doelman van Dender, 1-1. In het midden van de eerste helft was Mpenza sneller dan zijn verdediger en klopte de keeper met een lob, 2-1 voor Anderlecht. Net voor de rust pikte Nicolas Frutos nog een goaltje mee op aangeven van landgenoot Nicolas Pareja, ruststand 3-1.

De tweede helft startte zonder veel gevaar maar in de 69ste minuut was het opnieuw Frutos die met een geniaal hakje een strakke voorzet van Legaer in doel werkte. Olivier Deschacht kreeg een rol centraal in de defensie maar ging even later aan een speler van Dender hangen. Strafschop voor Dender en geel voor Deschacht. Kevin Franck trapte laag binnen en Daniël Zitka was een tweede keer geklopt. In het laatste kwartier van de wedstrijd scoorde Mbark Boussoufa zijn tweede van de avond. 5-2, Boeken dicht voor Dender dat nochtans een aardige partij speelde en bewees klaar te zijn voor een debuut in 1ste klasse.

Score: 5-2
Doelpunten: 11' Persoons 1-0, 13' Boussoufa 1-1, 22' Mpenza 2-1, 43' Frutos 3-1, 69' Frutos 4-1, 72' Franck 4-2, 78' Boussoufa 5-2

Anderlecht: Zitka, Van Damme, Deschacht, De Man, Pareja (74' Vanden Borre), Legear (85' Juhasz), Goor, Biglia, Boussoufa, Mpenza (65' Hassan), Frutos
Dender: Coppens, Gerets, De Mol (76' Oumouri), De Petter, Vandeput, Van Geem, Geeroms (65' Franck), Persoons, Destorme, Stuckens (55' Vandendriessche), De Groote

Geel: 25' Van Damme, 72' Deschacht, 77' Gerets
Scheidsrechter: Stéphane Breda
Stadion: Constant Vanden Stock stadion