Anderlecht wint van Roeselare

ZONDAG, 26 NOVEMBER 2006, 19:50 - Michaël

RSCA versus de slechtste uitploeg in eerste klasse oftewel Roeselare. Van deze kwalijke reputatie heeft Anderlecht kunnen profiteren en kon het op eigen veld met 3-2 winnen. Hierdoor verkleint de kloof met Genk tot 4 punten.

Paars-wit startte met Daniel Zitka als doelman. De Tsjech lijkt voldoende hersteld van zijn liesblessure. Roeselaarde vatte de partij complexloos aan en speelde aanvallend. Doch kon dit niet baten want al in de eerste 10 minuten viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Boussoufa schiet een licht gefloten indirecte vrijschop rechtstreeks op doel. Hij mikt de bal prima en heeft het geluk dat keeper Sierens het leer nog aanraakt (1-0).

Lang kon Anderlecht niet genieten, amper 2 minuten nadien viel de tegentreffer. Het was Dufoor, een hevig supporter van Anderlecht, die na een indirecte vrijschop vanop rechts de bal goed kon binnenkoppen (1-1).

In de 28ste minuut kwam Anderlecht weer op voorsprong dankzij Mbo Mpenza die een assist van Boussoufa hard binnen trapt (2-1). Vlak voor de rust kwam paars-wit nog goed weg als Malki de bal binnenkopt, maar de speler stond 10 cm buitenspel.

In de 2e helft kan Anderlecht redelijk snel, dankzij een knal van Tchité, 3-1 voorkomen. De trainer van Roeselare voert hierop enkele wissels door maar veel verbetering is er bij de tegenstander niet merkmaar. Het blijft dan ook paars-wit dat druk uitoefent en kansen kan afdwingen. Wel kwam Anderlecht 8 minuten voor tijd goed weg na een knappe actie door Roeselare maar Zitka, die trouwens een rustige avond beleefde, kwam goed tussen. Enkele minuten voor tijd lonkte de 4-1 maar de bal ging centimeters naast. Net toen iedereen dacht dat het gedaan ging zijn scoorde Roeselare zowaar nog en stond de 3-2 op het scorebord.

In de blessuretijd konden Mbo en Tchité het afmaken maar de bal passeerde de goal. 3-2 eindscore en zo komt Anderlecht weer op 4 punten van leider Genk te staan.

Score: 3-2
Doelpunten: 09' Mbark Boussoufa 1-0, 12' Sebastien Dufoor 1-1, 28' Mbo Mpenza 2-1; 53' Mohammed Tchité 3-1; 88' Maxime Annys 3-2

Anderlecht: Zitka, De Man, Deschacht, Pareja, Van Damme, Vanden Borre, Biglia, Boussoufa, Goor, Mbo, Tchité
Roeselare: Sierens, El Araichi (58' Annys), Monteyne, Smits, Vaesen, Barbé (78' Kpaka), Beauprez (58' Raeymaeckers), Peeters, Vanderbiest, Dufoor, Malki

Geel: 57' Bjorn Smits
Scheidsrechter: Vinche
Stadion: Constant Vandenstockstadion
Toeschouwers: 24305