Anderlecht verliest van Gent

ZATERDAG, 18 NOVEMBER 2006, 19:54 - Michaël

Paars-wit is op het veld van Gent gaan verliezen met 2-1. Voorzitter Vanden Stock kan er misschien nog gerust in zijn dat paars-wit het onoverwinnelijke Genk in zal halen, maar is de supporter dat ook wel?

Met Lille in het vooruitzicht nu dinsdag is het altijd mooi meegenomen om de competitiematch ervoor af te sluiten met een overwinning om zo het vertrouwen op te krikken. Maar het vertrouwen lijkt ver zoek. Weer was het de tegenstander die fel aan de wedstrijd begon en Anderlecht kwam amper tot goed combineren. Ondanks het feit dat Gent bleef aanvallen was het toch Anderlecht dat als eerste kon scoren: eerst een goede diepe bal van Goor op Tchité. De Congolees pakte knap aan en wipte de bal mooi over Herpoel binnen. Tegen de gang van het spel in, maar Anderlecht wel op voorsprong: 0-1. Gent leek aangeslagen en Anderlecht controleerde de wedstrijd tot vlak voor rust de 1-1 op het scorebord verscheen na een fout van Vanden Borre op Gregoire. De scheids floot penalty en Olufade liet deze kans niet liggen: 1-1.

De 2e helft begon met verwarring, want waar was Zitka? De doelman moest noodgedwongen vervangen worden door Schollen omwille van een blessure. Het is het competitiedebuut voor de jonge doelman. Ook Mbo moest van het veld gehaald worden na een actie. Het was Gent dat gretig uit de kleedkamers kwam en paars-wit onder druk zette. De troepen van Vercauteren kwamen af en toe dreigen met vooral Boussoufa en Vanden Borre maar tot scoren kwam het niet. Toch niet bij Anderlecht, want het is Azofeifa die scoort voor Gent: 2-1.
Met nog een dikke 10 minuten te gaan leek Anderlecht toch nog op zoek naar de gelijkmaker al bleven de Buffalo's dreigen en stond ei zo na de 3-1 op het scorebord. In de laatste minuut kon Tchité nog bijna gelijkmaken maar Herpoel kwam goed tussen. Ook Biglia besloot een hoekschop over doel en zo bleef het bij 2-1.

Met deze nederlaag, in de veronderstelling dat Genk wint van Brugge, kan de leider nu al 8 punten uitlopen.