Anderlecht wint met 2-0 van Cercle

ZATERDAG, 11 NOVEMBER 2006, 21:51 - Michaël

Paars-wit kon vanavond in eigen huis met 2-0 cijfers winnen van Cercle Brugge, 16e in het klassement. Dankzij deze overwinning blijft Anderlecht op 5 punten van Genk dat met 32 punten stevig leider blijft.

Afgaand op de eerste 15 minuten van de 1e helft zag het er naar uit dat we een verslag konden neerpennen waarbij we melding maakten dat Anderlecht verloren heeft. Paars-wit starte slordig en Cercle was de betere ploeg op het veld. Op het kwartier kantelde de wedstrijd dankzij een doelpunt van Mbo Mpenza, die nog gedreigd had met vertrek maar nu toch in de basiself mocht plaatsnemen. Echt doorbreken lukte niet voor RSCA en Cercle bleef kansen bijeen sprokkelen. Tot scoren kwam het, gelukkig voor Anderlecht, niet.

De tweede helft werd door het publiek enthousiast ingezet, zij willen na het gelijkspel op Standard en de nederlaag op Milaan nog een graag een overwinning vieren. De spelers lijken de boodschap begrepen, doch ontbreekt het hen aan tempo en worden er nauwelijks risico's genomen. Paars-wit zet de tegenstander goed onder druk en dat wordt uiteindelijk in de 68e minuut beloond met een doelpunt: 2-0 . Het was Lucas Biglia met een voorzet maar Vandendriessche kwam goed uit en kon de bal wegboksen, echter in de voeten van Biglia. De Argentijn haalt uit waarna Boussoufa de bal van richting doet veranderen en scoort. De 3 punten zijn zo goed als binnen waarbij Legear ook nog eens wat speelminuten cadeau krijgt en Akin mag gaan rusten. Hassan kwam nog bijna aan scoren toe na een magistrale pas van Vanden Borre maar de Egyptenaar schiet over. Met nog 5 minuten te gaan blijven de kansen komen, de 3-0 hing in de lucht maar de bal belandde niet meer in de netten. 2-0 eindstand en eindelijk nog eens een overwinning. Zo komt Anderlecht terug op 5 punten van Genk.