Anderlecht scoort ... 3 keer minder dan Milan

WOENSDAG, 1 NOVEMBER 2006, 22:39 - Michaël

Wat iedereen gehoopt had is niet doorgegaan: Anderlecht is niet gaan stunten in Milaan en keert met 0 punten terug naar huis. Dankzij een eerreddend doelpunt van Juhasz werd de afstraffing toch iets minder zwaar. Eindstand: 4-1.

5000 supporters waren naar de Italiaanse stad afgezakt om er de wedstrijd te aanschouwen, en ze kregen spektakel te zien, althans aan het doel van Zitka. Want het waren de Milanezen die druk zetten en Anderlecht helemaal wegspeelden.

Al in de 6e minuut was het prijs: 1-0. Een domme fout van Juhasz in het strafschopgebied en een scheidsrechter die niet aarzelde om ze te fluiten gaven de aanzet tot de openingstreffer. Een speler als Kaka laat zo'n kans niet ontglippen: 1-0, en Anderlecht is op achtervolging aangewezen. Het werd nog erger want 20 minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Weer was het Kaka die de Anderlechtse verdediging op een hoopje speelde. 5 minuten voor het affluiten van de eerste helft brengt Frank Vercauteren er een exra spits in om het tij te keren. Vanderhaeghe kan naar de kant en de Turk Akin mag opdraven. Enkel Tchité kan nog even dreigen maar hij wordt teruggefloten wegens een trekfout op Maldini.

De 2e helft begon helemaal anders, nu waren het de Brusselaars die de leiding namen op het veld. Al is het toch weer Milaan dat kon scoren, met opnieuw Kaka als doelpuntenmaker: 3-0. Een afstraffing leek helemaal nabij. Toch betekende die 3-0 een ommekeer want Anderlecht kwam zowaar opzetten en zette Milaan onder druk. Paars-wit kon zelfs nog scoren dankzij de Hongaar Juhasz. Het kon daarna druk blijven uitoefenen en een paar keer kwam het dicht bij een 3-2. Echter, het was Milan dat nog eens kon scoren en zo de zware 4-1 eindcijfers op het scorebord zette. Zo eindigt Anderlecht met deze zware nederlaag als laatst in zijn groep met 2 punten.

Score: 4-1
Doelpunten: 06' Kaka 1-0, 23' Kaka 2-0, 56' Kaka 3-0, 60' Roland Juhasz 3-1, 86' Alberto Gilardino 4-1

Milan: Nelson Dida, Christian Brocchi, Paolo Maldini, Alessandro Nesta (19' Marcos Cafu), Dario Simic, Yoann Gourcuff (65' Gennaro Ivan Gattuso), Marek Jankulovski, Kaka, Clarence Seedorf, Alberto Gilardino, Ricardo Oliveira (72' Andrea Pirlo)
Anderlecht: Zitka, De Man, Deschacht, Juhasz, Vanden Borre (85' Legear), Biglia, Boussoufa (79' Mbo), Goor, Hassan, Vanderhaeghe (39' Akin), Tchité

Scheidsrechter: Fandel (Dui)