Anderlecht wint met 0-4 van Zulte Waregem

ZATERDAG, 14 OKTOBER 2006, 19:50 - Michaël

Anderlecht moest om 18u op bezoek bij Zulte Waregem, de 15e in het klassement. En paars-wit deed wat er van hen verwacht werd: winnen. De einduitslag was 0-4. Dankzij deze overwinning blijft Anderlecht in de buurt van Genk.

De wedstrijd begon heftig met de West-Vlamingen in de hoofdrol. Al was het Anderlecht die in de eerste minuten van de match al kansen creëerde maar Tchité miste 2 maal. Met 10 minuten gespeeld verslapte de wedstrijd wat en kwam er evenwicht in het spel maar het was spannend en beide ploegen kregen kansen.

Na een tijdje komt Zulte beter in de wedstrijd, maar het is Anderlecht die scoort: 0-1 dankzij een kopbal van Frutos. 5 minuten later kon het al 0-2 zijn maar Frutos besloot op de paal. De volgende kans voor de Argentijn was wel raak: weer kon Frutos verdediger Janssens kloppen en de bal met het hoofd in de netten werken: 0-2. Daarna valt het spel stil maar Anderlecht controleert de bal.

De eerste kans in de 2e helft is voor Tchité. Zulte probeert wel druk te zetten en in de 53ste minuut krijgen de West-Vlamingen dan toch een kans maar Zitka pakt makkelijk. Daarna kan Mrdja nog uithalen maar zijn schot gaat naast. Ondanks de lichte druk van Zulte Waregem is het Anderlecht dat weer kan scoren: een mooie actie van Frutos die kan passen naar Boussoufa. Tchité volgt goed en kopt de voorzet van de Marokkaan maar binnen: 0-3. 4 minuten later kan Goor nog de laatste goal van de avond maken: 0-4 voor paars-wit.

Vercauteren ziet dat enkele spelers genoeg hebben getoond en stuurt Akin en Mpenza het veld op, Boussoufa en Frutos mogen gaan rusten. Het was de Turk die de forfait-score op het scorebord kon zetten maar De Vlieger voorkomt erger. Ook Biglia mag gaan rusten, in zijn plaats komt de jonge Legear. Daarna was het aan Tchité om de 0-5 te scoren maar de Congolees stuntelt en zo is de kans verkeken. Zulte Waregem blijft proberen, vooral aan de linkerkant, maar zonder al te veel succes. Beide ploegen vinden het welletjes en met nog 2 minuten op de klok valt er niet veel te beleven, buiten een paar kleine kansjes. Eindstand: 0-4.

Dankzij deze overwinning komt Anderlecht terug naast Genk te staan dat morgen tegen Bergen moet. Hopelijk pompt het moed uit deze overwinning want dinsdag krijgt het Milan op bezoek.

Doelpunten: 23' Frutos 0-1, 30' Frutos 0-2, 58' Tchite 0-3, 62' Goor 0-4

Zulte-Waregem: De Vlieger, Minne (46' Leleu), Reina (46' Vandendriessche), Matthys, Sergeant, Verschuere, De Brul, Mrdja, D'haemers, Janssens (46' Datti), Dindeleux
RSCA: Zitka, Deschacht, Juhasz, De Man, Vanden Borre, Goor, Vanderhaeghe, Biglia (79' Legear), Boussoufa (71' Mpenza), Tchite, Frutos (67' Akin)

Gele kaarten: 49' Dindeleux, 64' Leleu