Anderlecht vernederd op eigen veld: 1-4

ZATERDAG, 30 SEPTEMBER 2006, 19:55 - Michaël

Anderlecht is de leidersplaats kwijt aan Genk dat in het Vanden Stockstadion ging winnen met 1-4. Het was Kevin Vandenbergh die Anderlecht de das om deed door in de eerste 10 minuten van de wedstrijd 2 maal te scoren.

Het was dus Genk dat gretig aan de wedstrijd begon en al na 2 minuten een kans benutte en de 0-1 op het scorebord zetten. Nog voor de 10e minuut staat het 0-2, en weer was het Kevin Vandenbergh die kon scoren. Genk is baas in de topper en Anderlecht wordt weggespeeld en het publiek uit zijn ongenoegen. 5 minuten voor rust komt plots paars-wit weer in de wedstrijd en krijgt Genk het moeilijk. Vooral Tchité laat zich opmerken maar tot echt dreigen komt het niet. Wel wordt Genk nu helemaal weg gespeeld en bevindt de bal zich steeds op de helft van de Limburgers. Maar Anderlecht laat al de kansen liggen en de ploegen gaan rusten met een 0-2 stand.

De 2e helft gaat verder zoals de eerste geïndigd is: druk van Anderlecht dat op zoek gaat naar de aansluitingstreffer. En die komt er uiteindelijk toch: in de 63ste minuut: het schot van Vanderhaeghe wordt door Bailly goed afgestopt maar Boussoufa is goed gevolgd en kan de bal in de netten werken: 1-2. Maar RSCA kan de druk niet aanhouden en het is Genk dat in de 86ste minuut de wedstrijd beslist: 1-3. Althans dat dacht men want in de slotminuut kan Ljubojevic nog uithalen wordt het 1-4, een ware vernedering voor de Brusselaars. De hete adem van Standard en Brugge kunnen ze al in hun nek voelen...

Doelpunten: 03' Vandenbergh 0-1, 10' Vandenbergh 0-2, 67' Boussoufa 1-2, 87' Ljubojevic 1-3, 90' Ljubojevic 1-4

RSCA: Zitka, Deschacht, Van Damme (54' Boussoufa), Pareja, Vanden Borre, Goor, Vanderhaeghe (78' Akin), Biglia, Hassan, Frutos, Tchite
K.R.C. Genk: Bailly, Vrancken, Matoukou, De Decker, Haroun, Vandenbergh (75' Ljubojevic), Soetaers (70' Vandooren), Chatelle (79' Da Silva), Pocognoli, Caillet, Cornelis

Gele kaarten: 48' Van Damme, 57' Goor, 59' Haroun