De spelers en de ramadan

ZATERDAG, 30 SEPTEMBER 2006, 10:14 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De speler verklaarde nog dat de ramadan hem meer kracht gaf maar sportdokter Goossens verklaart: "Het gebrek aan suikers veroorzaakt verlies aan concentratie en explosiviteit."

Goosens: "Het gebrek aan suikers veroorzaakt een verlies aan concentratie en explosiviteit". Maar niet-Westerlingen denken daar dan weer anders over. Ze verklaart de tolk van Hassan: "Ahmed is al 15 jaar profvoetballer en heeft daar nog nooit problemen mee gehad." Ook Boussoufa volgt de verklaring van de tolk: "In het verleden speelde ik mijn beste matchen tijdens de ramadan. Ik put heel veel mentale kracht uit mijn geloof. Tijdens de wedstrijd voel ik nooit honger of dorst."

Ook Vercauteren spreekt van 'een serieus probleem' maar over een eventule niet-opstelling van de moslims blijft hij onduidelijk: "Een problematisch aanvangsuur maar het mag geen excuus zijn om hen niet te selecteren. Het zou maar al te gek zijn om een maand lang geen beroep op hen te doen omdat ze toevallig overdag niet eten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.