Anderlecht speelt 1-1 op Athene

DINSDAG, 26 SEPTEMBER 2006, 22:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Na het gelijkspel tegen Lille en de 1-1 op Charleroi heeft RSCA iets goed te maken. Maar ze kwamen niet verder dan een 1-1 tegen AEK Athene en zo pakt het toch een punt buitenshuis.


Vercauteren besloot om Vanderhaeghe, die last heeft van zijn knie, uit de basis te laten en liet de jarige Leiva starten. Vooraan starten Tchité en Frutos vooraan en kan de Egyptenaar Hassan op de bank starten. Amper 700 supporters van Anderlecht waren afgereisd naar Athene om hun ploeg te steunen. Het was AEK die probeert wat druk te ontwikkelen. De spitsen bij Anderlecht kwamen nauwelijks aan de bal. Het is voornamelijk Athene dat aan de bal is en het is aan Anderlecht om te jagen. Na een minder begin zit Anderlecht toch al wat beter in de match en kunnen ze al meer dreigen. En dat dreigen werkt want Anderlecht kan de bal in de netten werken. In de 24e minuut kan Frutos een knappe actie op gang brengen na een voorzet van Boussoufa. De Argentijn hoeft hem er maar binnen te leggen (0-1). 3 minuten er na stond het al weer 1-1 door een goal van een vrijstaande Julio Cesar (1-1). Vanaf dan kwam Anderlecht weer onder druk te liggen en begon de verdediging te klungelen. Gelukkig voor Anderlecht konden de Grieken deze kansen niet verzilveren.

Ook na de rust waren het de Grieken die touwtjes in handen hadden en lijdt paars-wit veel balverlies. Toch kwam Anderlecht in de 68ste minuut heel dicht bij een 1-2, maar noch Tchité, noch Frutos kon de voorzet binnenwerken. De druk van AEK nam alsmaar toe en Anderlecht mag van geluk spreken dat de 2-1 nog niet gevallen is. Paars-wit probeert met counters toch enige vorm van dreiging te creëren. Met nog een 10 minuten te gaan voert Vercauteren zijn eerste wissel door: Legear komt in de plek van Boussoufa. Maar ook hij kan het verschil niet maken. In de 90e minuut moest iedereen bij paars-wit terug voor een vrije trap van de Grieken maar een echt gevaar betekende het niet. Even erna moest Zitka wel goed ingrijpen en behoedt hij Anderlecht van een nederlaag. RSCA pakt toch nog een punt op Griekse bodem. Lille – Milaan eindigde op 0-0.

Doelpunten: 25' Frutos 0-1, 28' Cesar 1-1

AEK Athens FC: Sorrentino, Moras, Cirillo, Zikos, Lagos, Udeze, Georgeas, Kapetanos (46' Liberopoulos), Hetemaj (70' Delibasic), Tozser, Julio Cesar (55' Lakis)
RSCA: Zitka, Van Damme, Deschacht, Pareja, Vanden Borre, Goor, Biglia, Leiva, Boussoufa (81' Legear), Tchite, Frutos

Gele kaarten: 02' Cesar, 31' Vanden Borre, 62' Cirillo, 67' Goor, 78' Tchite
Rode kaarten: /
Toeschouwers: 35 618
Scheidsrechter: Larsen Claus Bo



anderlecht-online forum