Lille zwaar onderuit

ZONDAG, 24 SEPTEMBER 2006, 00:51 - Sporzafanaat

Lille OSC, tegenstander van Anderlecht in de Champions League kreeg van landskampioen Olympique Lyon een 4-1 nederlaag aangesmeerd. Lille, vorig jaar nog derde in de Franse competitie, kon op geen enkel moment een vuist maken.

Malouda bracht Lyon op voorsprong maar even later kwam Lille langszij dankzij een owngoal van Cris. In de 2de helft trok Lyon het tempo op en maakte er 4-1 van dankzij goals van Juninho en tweemaal Fred.

Een andere tegestander in de poule van Anderlecht kon ook niet winnen. AC Milan kwam tegen Livorno niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Voor Milan is dit het eerste puntenverlies van het seizoen.

Ook de derde tegenstander in de CL, AEK Athene, kon dit weekend niet winnen. Het verloor met 1-0 van Olympiakos in een echte Griekse topper. De goal kwam er dankzij een owngoal van Emerson. Olympiakos speelde bijna een helft met 10 man.