Anderlecht wint van Lokeren met 2-0

ZATERDAG, 16 SEPTEMBER 2006, 19:52 - Michaël

Anderlecht had na de 2 scheve schaatsen iets goed te maken en dat deed het. Het ging thuis winnen van Lokeren met 2-0 en het heeft daarmee 3 belangrijke punten binnen om zo aan de leiding van het klassement te blijven.

Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd en met Frutos aan de aftrap. Maar na een tijd blokkeerde het spel en kwamen er amper kansen. Vooral de voorzetten vanop de flanken komen er niet goed uit. Komt er toch een voorzet, dan komt die niet aan. Lokeren hoeft niet echt diep te gaan om de landskampioen af te houden. Ook combineren lukt niet echt bij Anderlecht. Pas na het half uur kon Anderlecht echt graan dreigen met Frutos en Boussoufa. En paars-wit blijft de druk opvoeren met vooral Boussoufa, Hasan en Frutos in de hoofdrollen. Vlak voor rust kan Anderlecht dan de verlossende 1-0 maken: vrije trap Boussoufa, vanop rechts. Hasi raakt de bal. Frutos kopt hard binnen. Een mooi einde van een slechte eerste helft.

Amper 5 minuten na het beginsignaal voor de 2e helft valt de 2-0 voor Anderlecht: Hassan speelt Tchite goed vrij op rechts. De Congolees, die heel veel ruimte krijgt, zet knap voor. Hassan kopt hard binnen. Anderlecht komt zonder echt goed te spelen wel op een dubbele voorsprong want het was Lokeren dat in de tweede helft de meeste kansen had. Doordat Lokeren nu wel moet aanvallen vallen er openingen en komen er meer kansen. Zeker aan de kant van Anderlecht want Zitka blijft werkloos in zijn doel. Na een uur totale speeltijd mag Frutos gaan rusten en komt Mbo in zijn plaats. En al snel grijpt Mpenza zijn kans en stond de 3-0 bijna op het bord, helaas was de Lokerse keeper bij de pinken. En even later was het weer Mpenza maar afwerken lukt niet: Tchité op wandel door de denfensie van Lokeren. Hij haalt uit, Milojevic weert. In de reboud moet Mpenza maar binnentrappen, maar mist de uitstekende mogelijkheid. Nogmaals knappe redding van Milojevic.

Wat later mag de Egyptenaar Hassan naar de kant en hij wordt vervangen door Akin. Lokeren kan even dreigen met Tambwe maar zijn schot gaat over. Anderlecht controleert vanaf dan de wedstrijd en Lokeren komt er niet meer aan de pas. Jelle Van Damme kan de 3-0 bijna binnenkoppen maar de bal wordt nog van de lijn gehaald. Met nog 7 minuten te gaan mag ook Legear zich nog eens tonen en Boussoufa kan gaan rusten. Maar ook hij kan de 3-0 niet op het scorebord zetten en Anderlecht eindigt met een mooie 2-0 en blijft zo aan de leiding van het klassement. Volgende week trekt de paars-witte bus naar Charleroi.

Doelpunten: 45' Frutos 1-0, 51' Hassan 2-0

RSCA: Zitka, Deschacht, Pareja, Van Damme, Vanden Borre, Goor, Biglia, Boussoufa (83' Legear), Hassan (74' Akin), Frutos (64' Mpenza), Tchite
Sp. Lokeren: Milojevic, El Mouataz, Chaves, Doll, Vukomanovic (46' Kristinsson), Hasi, Overmeire (87' Traore), Filipovic (52' Tambwe), Maznov, Camara, Diallo

Gele kaarten: 44' Diallo, 60' Tambwe