CL: Anderlecht – Lille 1–1

WOENSDAG, 13 SEPTEMBER 2006, 22:45 - Catootje

Vanavond moest Anderlecht zijn 1ste wedstrijd van de Champions League spelen tegen het Franse Lille. Eindstand: 1-1. Anderlecht speelde een sterke eerste helft maar viel in de tweede helft te ver terug waardoor Lille kon scoren.

In de eerste minuten van de wedstrijd zoeken beide ploegen naar hun ritme. Lille kan een paar keer voor doel komen maar echte kansen zijn het niet. Het tempo verhoogt maar geen van beide ploegen kan echte kansen afdwingen. Rond de 10de minuut kan Anderlecht een kans versieren, Boussoufa brengt voor maar de bal komt terecht op het hoofd van een verdediger van Lille. Na 20 minuten krijgt Tchite de kans om de 1-0 te scoren op aangeven van Boussoufa, Mémé besluit op doelman Sylva. Een paar minuten later kan Tchite ongehinderd doorkoppen naar Goor maar die kan niet afwerken. Bij Lille kan Keita een vrije trap versieren. Bastos schiet ver naast.

Vrije trap voor Anderlecht. Even is er gevaar maar de bal belandt in het pak en Sylva kan hem stopppen. Nog geen minuut later krijgt Hassan een nieuwe kans dankzij een mooie combinatie tussen Biglia en Vanden Borre, opnieuw komt Sylva goed tussen. Op het halfuur kan de Franse topschutter Odemwingie bijna scoren maar Zitka is bij de les en geeft Odemwingie geen kans. De kansen voor Anderlecht stapelen zich op: Pareja en Hassan besluiten allebei naast. Nog 10 minuten is het tot de rust wanneer Cabaye een grote kans de nek omwringt. In de 38ste minuut kan Lille bijna scoren, Tafforeau schiet een paar meters naast. 2 minuten later krijgt Boussoufa een reuzenkans.

In de 40ste minuut krijgt een sterk Anderlecht wat het al een hele tijd verdiende: een doelpunt. De Argentijn Pareja kan na een hoekschop de bal mooi in het midden van de goal werken. In de laatste minuten van de eerste helft probeert Lille nog te scoren maar zonder succes. Anderlecht kan tevreden de kleedkamer induiken.

De tweede helft gaat van start. Beide teams blijven ongewijzigd. De eerste kans is voor Vanden Borre. De jonge speler kan op doel afgaan maar een verdediger van Lille komt goed mee. Tchite maakt een fout nadat Vanden Borre een goede actie opzet. Lille krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plaats maar de Fransen kunnen niet dreigen. In de eerste 10 minuten van de tweede helft is het vooral Lille die probeert te scoren, maar telkens zonder succes. Anderlecht zet zijn sterke prestatie verder. Rond de 60ste minuut kan Hassan een actie opzetten, hij legt de bal klaar voor Boussoufa die enkel nog moet trappen maar Mbark schiet net naast de goal. De invaller Fauvergue kan na 60’ gelijk maken maar gelukkig schiet de speler in het zijnet. De Fransen zoeken naar een doelpunt en Anderlecht moet iets meer moeite doen om zijn sterke prestatie verder te zetten. 65’ en hoekschop voor Lille, Zitka moet tussenkomen en de bal een tikje geven. De thuisploeg krijgt het moeilijk, waarschijnlijk ook door het hoge tempo maar voorlopig blijft de stand ongewijzigd. Nog 20 minuten moet Anderlecht de 0 proberen te houden. Youla probeert voor te zetten maar de bal komt bij Vanderhaeghe terecht. Iets later krijgt Lille opnieuw een vrije trap. De muur stelt niet veel voor en de vrije trap zorgt toch nog voor enige dreiging. Het onvermijdelijke gebeurt toch, Lille scoort de gelijkmaker. Peter Odemwingie zet voor en de invaller Fauvergue kan mooi afwerken. Fauvergue stond meters buitenspel maar de scheidsrechter keurt het doelpunt toch goed. Een tegenvaller voor een sterk spelend Anderlecht. Zitka moet in de slotminuten nog alles uit de kast halen. Keita schiet op doel en gelukkig kan Zitka de bal nog raken. In de slotminuten probeert Anderlecht nog eens te scoren. Boussoufa zet een mooie actie op maar niemand kan afwerken. Ook Lille krijgt nog een kans via Youla maar gelukkig komt Zitka goed uit. De 90 minuten zijn voorbij en Vanderhaeghe schiet van ver op doel, de bal gaat niet verwonderlijk hoog over. De scheidsrechter fluit af. Anderlecht speelde een goede eerste helft en viel in de tweede helft wat terug.

Doelpunten: 41' Pareja 1-0, 80' Fauvergue 1-1

RSCA: Zitka, Deschacht, Pareja, Van Damme, Vanden Borre, Goor, Vanderhaeghe, Biglia (68' Juhasz), Hassan, Boussoufa, Tchite
Lille OSC: Sylva, Rafael, Cabaye (60' Fauvergue), Bastos (60' Youla), Bodmer, Odemwingie (88' Lichtsteiner), Makoun, Tafforeau, Chalmé, Keita, Plestan

Gele kaarten: 23' Cabaye, 53' Boussoufa, 83' Goor