Nieuw contract voor Daniël Zitka

ZONDAG, 3 SEPTEMBER 2006, 09:09 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

"Ik word nog elke dag beter", zeer duidelijke woorden van Daniël Zitka diens contract nog tot 2008 loopt. Maar door zijn glansprestaties van de afgelopen weken, liet Van Holsbeeck al blijken dat er een nieuw contract klaarligt.


Hier volgt een interview met Zitka uit Het Nieuwsblad.

Met jouw huidige vorm moet de nationale ploeg toch in zicht komen?

"Ik kan wel dromen van de nationale ploeg, maar je moet eerst opgeroepen worden vooraleer je kan schitteren. Bij Anderlecht kan ik me elke dag bewijzen, maar in Tsjechië blijf ik een onbekende. Ik word hier nog elke dag beter."

Als je schittert in de Champions League, word je ongetwijfeld wel opgemerkt.

"In de Champions League wil ik vooral uitblinken in het belang van de club. Een nationale selectie komt slechts op de tweede plaats. Ik ben nochtans een hevige fan van mijn land. De wedstrijden van Tsjechië waren de enige die ik volgde tijdens het WK. Koller en Baros werden onvoldoende vervangen en de duels tegen Ghana en Italië waren matig. Ik zit tijdens die wedstrijden niet te wachten op een blunder van doelman Cech. Zo steek ik niet in elkaar. Ook bij Anderlecht kan ik goed overweg met de collega's."

Betekent de oefenwedstrijd tegen Lazio een ideaal opstapje naar de Champions League?

"Vind ik wel, ja. We oefenden ook in Athene al voor 25.000 kijkers (tegen Panathinaikos, red) en dat betekent toch andere koek dan een match bij de reserven voor 200 toeschouwers. Het niveau ligt hoger en de jongeren doen bergen Europese ervaring op."

Is Anderlecht aan revanche toe in de Champions League?

"AC Milan start als topfavoriet, maar ook de Italianen zijn slechts mensen van vlees en bloed. Koppel een Brusselse superdag aan een Milanese offday en we kunnen stunten. Met Lille en AEK Athene moeten we normaliter strijden voor de tweede plaats."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.