Vanden Stock: "Boussoufa is mijn favoriet"

ZATERDAG, 2 SEPTEMBER 2006, 10:09 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

"We hebben geen last-minute transfers meer gedaan. We opteerden voor diegenen die we al in de kern hadden en laten de poort open voor jongeren. Of jongeren als Legear en Vanden Borre kunnen doorbreken is een ander vraag."


"Maar als ze het kunnen waarmaken kunnen we zeggen dat we een goede beslissing genomen hadden. Onyewu? Dat was een piste die er kwam door tussenpersonen. En men had inderdaad ook gezegd dat Standard interesse had in Mbo maar we hebben nooit iets rechtstreeks van hen gehoord."

"Iedereen vindt dat we fantastisch voetbal brengen maar ik blijf realistisch. We konden minder dan 12 punten gehad hebben. We moeten nog veel dingen verbeteren maar we gaan ons amuseren."

"Brugge blijft onze voornaamste tegenstander. Genk is een verrassing. En Standard? Ik geloof het niet, toch niet dit seizoen."

"Onze transfers? Allemaal een succes. Tchité is een aangename verrassing. Ik heb hem altijd bewonderd. Hassan is een een middenvelder met een goede prijs – kwaliteit verhouding, hij heeft ons niets gekost. Biglia? In Madrid heeft hij laten zien waarom hij zo dicht bij de nationale ploeg staat. Leiva, hij is verslagen door Vanderhaeghe die vecht voor zijn plaats. Pareja? Hij heeft al dingen laten zien maar hij kan nog beter. Van Damme? Hij heeft lange tijd in het buitenland gezeten en moet zich nog bewijzen in België en waarom dan niet in Anderlecht."

"Boussoufa? Dat is mijn lieveling. Voor hem heb ik grote inspanningen gedaan. Gelukkig dat ik mee aan de onderhandelingstafel zat want Herman Van Holsbeeck en Philippe Collin hadden het opgegegeven. Het was zoals een pokerspel."

"Mbo? Er zijn altijd problemen met de spelers die niet spelen. Maar er zouden geen problemen zijn als ze zich inleven in de opvatting van Vervauteren: men moet altijd klaar zijn."



anderlecht-online forum