Siani: "Klaar om m’n kans te grijpen"

VRIJDAG, 1 SEPTEMBER 2006, 10:15 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks het binnenhalen van verschillende buitenlanders staan er bij Anderlecht verschillende jongeren klaar om door te breken in de A-kern. Zo ook de jonge Siani, 20 jaar en spits.


Het was de jonge Kameroener die tegen Real de 2-1 kon scoren. Wellicht zal dit één van de mooiste goals uit zijn carriere blijven.

"Ik zal dat moment nooit vergeten", verklaart Siani. "Het was buitengewoon om tegen zo’n club te mogen uitkomen, en dan nog eens te mogen scoren. Iedereen wou het shirt van Beckham, ik heb het shirt van Cicinho vast gekregen, dat is ook niet slecht. Direct na de match hield mijn GSM niet op met bellen."

"Mijn familie kan thuis moeilijk de Belgische competitie volgen. Maar ze konden wel de wedstrijd tegen Madrid via satelliet volgen. De dag erna was mijn doelpunt groot nieuws in de kranten en op de radio."

Siani is naar België gekomen om eigenlijk de kost te verdienen voor zijn ouders en jongere zus. "Toen ik in België aankwam was het niet makkelijk om me aan te passen. Vooral de winters. Ik moest me integreren in een volledig nieuwe cultuur. Maar het is me gelukt, vooral dankzij de moeder van Oleg Iachtchouk die me onderdak gegeven heeft. Ze is als een tweede moeder voor mij."

"Als jongere heb je maar 1 ding te doen: hard werken. We weten dat we op een dag onze kans krijgen en we moeten klaar zijn om die kans te grijpen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.