Tchite begrijpt teleurstelling Standardsupporters

DONDERDAG, 31 AUGUSTUS 2006, 11:09 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Met 6 doelpunten in amper 4 wedstrijden staat Mémé Tchite bovenaan de topschutterslijst. Tegen Brugge kon de Congolees zijn eerste thuisdoelpunt scoren en daarmee Anderlecht aan de winst helpen.


Tchite: "Het shirt met de gouden bal legt de aandacht misschien te fel bij mij, en het trekt de verdedigers aan. Maar het feit dat ik een ander shirt draag dan de andere spelers en de beste doelpuntenmaker ben, zal nooit een negatief effect hebben op mijn gedrag."

Vorig seizoen kon Mémé er 16 in doel werken en er is veel kans dat hij de topscorer wordt van dit seizoen: "Natuurlijk hou ik als spits van scoren. Maar de topscorer worden interesseert me niet en het is geen persoonlijk doel. Ik wil veel liever kampioen worden. We zijn op de goede weg, ook al is het seizoen nog lang..."

"Ik ben niet beter dan toen bij Standard. Bij Standard speelde de trainer met een systeem dat me lag, bij Anderlecht is het een ander systeem maar dat bevalt me ook."

Maar de transfer wordt bij vele Standaardsupporters niet aanvaard en ze uiten dan nog vaak hun ongenoegen tegen de speler. "Als ik in Luik ben komen er verschillende mensen hun ongenoegen uiten. En vaak vragen ze waarom ik toch de overstap naar Anderlecht heb gemaakt, anderen beledigen me. Maar dat raakt me niet, ik vergeef het hen zelfs want ik begrijp dat Standardsupporters ontgoocheld zijn in mijn vertrek."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.