Anderlecht gaat met 3-4 winnen op Westerlo

ZONDAG, 20 AUGUSTUS 2006, 19:50 - Michaël

Westerlo werd in de pers omschreven als het boebeest voor RSCA en het stadion is vervloekte grond. Maar veel was er niet van te merken want het was vooral Anderlecht die het veld domineerde en aanvallend voetbal bracht.

Het was Anderlecht dat gretig aan de wedstrijd begon en al in de 3e minuut kreeg het de eerste kans om te scoren: Vanderhaeghe bracht de bal tot bij Hassan die overkopte. Paars-wit kiest voor de aanval en Westerlo moet het spel ondergaan en kan de bal moeilijk in eigen rangen houden. RSCA kreeg verscheidene kansen maar pas in de 15e minuut kon het een kans verzilveren: het duo Boussoufa en Tchite dat al een tijdje uitblinkt geeft de verdediging van Weserlo voetballes: Boussouga brengt de bal tot op het hoofd van Tchite die de bal maar hoeft binnen te koppen: 0-1 voor paars-wit. Negen minuten later staat de 0-2 al op het scorebord en alweer was het Tchite die de bal in de netten kon werken. Al was de vreugde van korte duur. Amper 2 minuten na de goal viel de aansluitingstreffer.

De rest van de eerste helft werd gedomineerd door Anderlecht. Wel blesseerde Zitka zich tijdens een actie en moest Schollen zich tijdens de rust opwarmen. Zitka begon echter toch aan de 2e helft en bleekkt weinig hinder te ondervinden.

Ook in de 2e helft was het Anderlecht dat opviel maar toch kwam Westerlo gevaarlijk uit de hoek. Zo kon het ook de 2-2 maken: met een opwippertje bracht Mennes Patrick Ogunsoto in stelling en de Nigeriaanse hoefde hem maar binnen te schieten.

Drie minuten erna kwam Anderlecht toch weer op voorsprong met dank aan ... jawel, Tchite. Na enkele pogingen en schoten op doel kwam de bal tot bij Tchite die op het randje van buitenspel zich vrijmaakte en de bal er in trapte: 2-3. Dan mag Frutos invallen voor de vermoeide Hassan, eindelijk de terugkeer op het veld van de Argentijn. En het is Frutos die de 2-4 scoorde dankzij een penalty: Ntuka houdt de bal met de hand tegen. Het spel is nu wel gespeeld denkt iedereen maar helaas is het niet zo: Westerlo komt weer opzetten en scoort de 3-4. Vercauteren vond het welletjes en bracht Pareja op het veld. Hij verving Juhasz die zich blesseerde. In het slot was het dan Westerlo dat bleef drukken en Anderlecht moest gaan verdedigen. Enkel Boussoufa kon af en toe nog een aanval ondernemen. RSCA werd ook wel recht gehouden door een sterk keepende Zitka.

Boussoufa werd nog vervangen door Leiva waardoor er 4 Argentijnen op het veld stonden. Met 4 minuten extra te spelen bleef het wel spannend. Maar de Brusselaars hielden stand en komen zo alleen aan de leiding te staan in het klassement met een mooie 9 op 9. Al werd het op het einde nog best spannend maar Goor werkte de bal mooi buiten.

Volgende week staat er de topper tegen Brugge op het menu maar daarvoor eerst nog een galamatch tegen het grote Real Madrid.

Doelpunten: 15' Tchite 0-1, 25' Tchite 0-2, 26' Mennes 1-2, 58' Ogunsoto 2-2, 61' Tchite 2-3, 71' Frutos 2-4 (pen), 76' Ogunsoto 3-4

K.V.C. Westerlo: Gaspercic, Evens, Van Kerckhoven, Delen, Mennes, Ntuka, Van Imschoot, Wegemakers (45' Sarki), Wils, Ogunsoto, Utaka (75' Van den Eede)
RSCA: Zitka, Deschacht, Van Damme, Juhasz (80' Pareja), Legear, Goor, Vanderhaeghe, Biglia, Hassan (67' Frutos), Boussoufa, Tchite

Gele kaarten: 81' Van Kerckhoven, 89' Ntuka