Reserven verliezen met het kleinste verschil

VRIJDAG, 18 AUGUSTUS 2006, 22:03 - Catootje

Vanavond moesten de reserven van Anderlecht al aantreden tegen Westerlo. Een geslaagde wedstrijd was het niet te noemen, ze gingen onderuit met 0-1. Enkel Cheik Tiote van de A-kern zat in de ploeg.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren er kansen voor Simons en Boateng, beiden konden niet afwerken. Op het kwartier kwam Westerlo dan opzetten, maar zonder gevaar. Een goed keepende Ujkani had geen problemen met de ballen die richting doel kwamen.

In de 33ste minuut valt Kums in voor Tiote die geblesseerd is. Verder heeft paars-wit nog enkele kansen in de eerste helft maar afwerken is er telkens niet bij.

De tweede helft gaat van start en beide ploegen blijven ongewijzigd. In de 48ste minuut kan Westerlo even dreigen maar Christiaens besluit net over. Wat daarop volgt zijn verschillenden vrije trappen voor Anderlecht zonder succes. Dan komt Westerlo voor het eerst in de tweede helft opzetten en het is meteen raak, 0-1 voor Westerlo dankzij Vervoort.

In de slotminuten krijgt Anderlecht nog een paar keer de kans om te gelijkmaker te scoren maar Ruttens staat ook goed te keepen en is telkens snel genoeg. De match wordt afgefloten en stand blijft 0-1.

RSCA: Ujkani, Kage, Tiote (33' Kums), Simons, Akin, Ciza, Lifondja, Cavallo, Gundogan (60' Kone), Boateng, Weydisch

Westerlo: Ruttens, De Cantis, Ceunen, Beloufa (86' Van De Perre), Keuppens, Convalle, Olufemi (78' Weygers), Schops, Vervoort, Christiaens (85' Gaethofs), Vangeel

Gele kaarten: 25, Tiote, 45' Weydisch, 89' Kage

Doelpunten: 56' Vervoort (0-1)