Anderlecht: "Legear geen rechtsback"

ZATERDAG, 12 AUGUSTUS 2006, 09:39 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de lovende woorden in de pers over Legear tijdens de wedstrijd tegen het Griekse Panathinaïkos over zijn prestaties op de rechterflank, blijft Vercauteren duidelijk: hij wil een echte rechtsback.


Gisteren zijn de Anderlechtspelers uit Griekenland teruggekeerd van hun uitstapje naar Athene. Ondanks de 1-0 nederlaag zat de stemming er goed in, zeker omdat ondanks de hele lijst geblesseerden en andere afwezige spelers er met een zeer jong team gespeeld werd dat goed stand hield tegen een Europese topploeg.

Ook trainer Vercauteren zag positieve punten: "Ik had deze match ook liever gewonnen, maar ook bij deze nederlaag hebben we iets gewonnen: de ploeg is weer wat gegroeid. Het is voor ons belangrijk om matchritme op te doen tegen dergelijke tegenstanders. In België vind je niet zo gemakkelijk een tegenstander van dit niveau."

Op het Griekse veld had Vercauteren vertrouwen in een 3-mans defensie met Deschacht, de jonge Vadis Odjidja en Vanderhaeghe. "Ik was wat genoodzaakt om voor dit systeem te kiezen. Ik had amper de geschikte spelers om een 4-mans defensie op te stellen. En dan nog, Vanderhaeghe is geen echte verdediger en Vadis staat beter op het middenveld. Ik wou ook enkele jongens laten rusten. Zoals Tchité die wat vermoeid is en Boussoufa die volgende week met het nationaal elftal vertrekt. Ik wou ook graag een Mbo in andere omstandigheden zien, dus niet bij de reserven. En ik had dan ook de mogelijkheid om enkele jongeren te testen."

Twee jonge spelers hebben zich serieus laten opmerken tijdens de wedstrijd. De eerste is Legear die rechts opgesteld was. Hij heeft nogmaals bewezen dat hij de laatste weken in vorm is. Maar als echte rechtsachter wil Vercauteren hem niet uitspelen: "Op korte termijn is Legear niet te gebruiken op deze positie. Wij zoeken een echte verdediger, dat is hij niet."

De tweede die uitblonk was de Belgische Ghanees Vadis Odjidja, slechts 17 jaar. Ondanks het feit dat door een foutje van hem de Grieken een penalty kregen toegewezen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.