Kompany: "Ik ben zeer ambitieus hier"

WOENSDAG, 9 AUGUSTUS 2006, 12:33 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Vincent Kompany verliet Anderlecht deze zomer voor ongeveer 8 miljoen euro, maar hij heeft zich zijn overgang naar Hamburg nog geen seconde beklaagd. "Dit is een belangrijke stap in mijn carrière", reageert de verdediger.


"Ik heb het gevoel dat ik mij bij een subtopper beter kan ontwikkelen. Ik voel dat ik nog heel wat progressiemarge heb", beweert Kompany. Ook Hamburg-trainer Thomas Doll is lovend over Kompany. "Hij staat op zijn twintigste al heel ver. Ik verwacht dat hij dit seizoen voor furore zal zorgen", klinkt het uit de mond van Doll.

In Duitsland worden er zelfs al vergelijkingen gemaakt met Franz Beckenbauer, maar dat is overdreven volgens de verdediger. "Die vergelijking is gewoon dwaas", aldus Kompany. "Hij was gewoon de beste verdediger ter wereld. Ik ga gewoon mijn eigen weg. Ik ben geen leider, zoals Daniël Van Buyten dat wel was. Ik probeer het team gewoon beter te maken." En met Hamburg is hij alvast heel ambitieus. "Ik wil hier kampioen worden. We hebben een heel jonge ploeg met een enorm potentieel, dus die ambitie is gerechtvaardigd", aldus Vincent Kompany.

De match van Hamburg tegen Osasuna in de derde voorronde van de Champions League is rechtstreeks te bekijken op ARD, een Duitse tv-zender. De uitzending start omstreeks 20.15 u.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.