Anderlecht wint met de hakken over de sloot: 1-0

ZATERDAG, 5 AUGUSTUS 2006, 21:52 - Michaël

RSCA speelde deze avond in eigen huis tegen Germinal Beerschot. Paars-wit moest 45 minuten met 10 spelen na de uitsluiting van Vanden Borre. Doch kon het toch winnen met 1-0 dankzij Hassan die een strafschop kon binnentrappen.

In het begin van de wedstrijd was er nog niet veel te beleven. Enkel een kleine actie met Hassan en Boussoufa maar tot een echte kans kwam het niet. Na een tijdje nam Anderlecht toch het initiatief en kreeg daarbij al 2 prachtige kansen maar bij beide kwam de keeper van Germinal Beerschot er goed tussen De eerste kans kwam door een pracht van een vrije trap door ex-Gentspeler Mbark Boussoufa. De 2e kwam er door Yves Vanderhaeghe maar de bal ging nipt naast. Nadien ging het tempo wat omlaag en komen de ratten beter in de wedstrijd. Het kwam zelfs bijna tot een 0-1 maar Zitka kwam goed tussen: De Wree met een knappe voorzet vanop rechts en Cruz had de 0-1 er maar in te koppen maar de bal belandde op de vuisten van Zitka.

Aan het spel van Anderlecht is duidelijk te merken dat het gehandicapt is door de zwakke verdediging en dat Goor veel te diep moet uitzakken. Zo komt paars-wit trouwens goed weg in het eigen strafschopgebied doordat de scheids niet fluit na een zware tussenkomst van Goor op Colman. Feit is dat Germinal Beerschot in de wedstrijd geraakt en Anderlecht onder druk zet. Maar ze laten steken vallen en daar kon Tchité bijna van profiteren maar Luciano kwam goed uit doel en werkte de bal weg.

Op 10 minuten van de rust is het nog altijd 0-0 en het publiek ergert zich er aan. En er is zeker geen beterschap voor de thuisploeg en GBA geeft amper kansen weg en gunt paars-wit achterin geen ruimte. Af en toe is er een kans voor Anderlecht maar tot scoren komt het zeker niet. Vlak voor de rust komt paars-wit met 10 te staan: onder druk van GBA geeft de scheidsrechter Vanden Borre zijn 2e gele kaart en Anderlecht komt net als vorige week met z'n 10 te staan. Het publiek laat duidelijk merken dat het niet tevreden is met de uitsluiting van Vanden Borre en zeker niet met het spel van Anderlecht.

De 2e helft begon met een klein opstootje en Sterchele krijgt er voor Geel. Een paar minuten later laat Boussoufa zich in de rechthoek makkelijk vallen en Anderlecht krijgt een strafschop cadeau. Hassan kan de bal binnen werken.

Nadien onstaat er opwinding en er wordt aangegeven dat Boussoufa een kopstoot gekregen heeft. De scheids roept de 2 aanvoerders bij zich en legt uit dat het zo niet voort kan want de wedstrijd dreigt te ontaarden in een vechtpartij.

Anderlecht, dat met 10 speelt, probeert nu op de counter te spelen en dat lijkt aardig te lukken want het kan dreigen en het lijkt sterker dan voor de rust. Het kwam zelfs dicht bij de 2-0 maar Van Damme kan net niet aan de bal. Maar ook de bezoekers kwamen bijna tot scoren. Daarna brengt Vercauteren er in en moest Tchité van het veld. En bijna was het een gouden wissel want Mbo kreeg een superkans maar Luciano kwam goed tussen. Daarna ging Figuerora de ganse verdediging voorbij maar Zitka kwam weer goed tussen en hield de 0 op het bord. Amper 30 seconden later moest Zitka weer plat en was het weer Figuerora die Anderlecht in gevaar bracht. En GBA blijft gevaarlijk want nu is het Cavens die de 3e grote kans er niet kan inwerken. Op enkele minuten van het einde blijft nog 1-0 voor Anderlecht maar het is nagelbijten. Op het einde mag Lamah nog even Hassan vervangen en is het wachten op het verlossend fluitsignaal. Lamah forceert nog een corner in de extra tijd maar het blijft 1-0 voor de troepen van Vercauteren. De 6 op 6 is binnen ...