Biglia wil herkansing tegen GBA

ZATERDAG, 5 AUGUSTUS 2006, 11:59 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Door de rode kaart van Van Damme in de wedstrijd tegen STVV werd Lucas Bigla vroegtijdig gewisseld. Dat hij er niet zwaar aan tilt is geweten, wel is de Argentijn onder de indruk van het niveau van de Belgische competitie.

De Argentijn heeft nog niet veel speelkansen gehad bij Anderlecht: de Supercup zag hij vanop de bank, en tegen Sint-Truiden werd hij al na 20 minuten gewisseld: "Ik begreep dat de trainer een nieuwe verdediger wou inbrengen, maar had verwacht dat iemand anders plaats moest ruimen."

Maar die enkele minuten op het veld tegen de kanaries volstond voor Biglia om te besefen dat de Belgische competitie geen makkie is: "De manier van spelen is hier helemaal anders. In Argentinië spelen we meestal op balbezit. Hier wordt er veel meer bewogen zonder de bal. In alle linies wordt er op de bal gejaagd."

In eigen land wordt de speler vaak vergeleken met Fernando Redondo maar daar gaat de Argentijn niet echt op in: "Het klopt dat ik verlegen ben, maar alleen naast het veld. Redondo is altijd al een voorbeeld geweest, we komen ook van dezelfde club (Argentinos Juniors)."

De droom voor Biglia blijft nog altijd de Argentijnse nationale ploeg maar tot op heden is hij enkel opgeroepen geweest voor een oefenwedstrijd. Maar die avond moest hij ook een wedstrijd spelen met Independiente. "Ik heb echter nog tijd om me bij Anderlecht te bewijzen", besluit de Argentijn.



anderlecht-online forum