Tchite: "Geen garanties over speelkansen"

ZONDAG, 30 JULI 2006, 10:57 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het was voor velen wellicht een verrassing toen men in de pers kon lezen dat RSCA interesse had in Tchité. En de transfer kwam er, niet omdat de speler bij Standard weg wou maar omdat hij bij Anderlecht wou spelen ...

Tchité: "Ook andere clubs zoals Lille waren geïnteresseerd, maar met Anderlecht koos ik op sportieve basis bewust voor de grootste club. Ik besliste niet om Standard te verlaten, maar koos ervoor om naar Anderlecht te gaan. Ik vind dat een belangrijke nuance."

De spits heeft bij Anderlecht wel stevige concurrenten zoals Frutos, Boussoufa, ... en kreeg daarom ook geen garanties over speelkansen: "Ik kreeg bij Anderlecht geen garanties over speelkansen en ben slechts één speler van de 26. We moeten elkaar helpen en iets realiseren. Trouwens, niet ik maar de coach stelt de ploeg op en dus ligt het probleem bij hem. Ik maak doorgaans ook geen prognoses, maar de landstitel wil ik wel dolgraag. Iedereen stelt ook dat je in de Champions League sterker wordt en dat is nu net mijn doel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.