Vercauteren: "Pech met geblesseerden"

ZATERDAG, 29 JULI 2006, 09:15 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren staat voor een moeilijke taak: een volledig nieuw team opbouwen en klaarstomen voor het seizoen en de Champions League. En de verwachtingen zijn hoog want iedereen ziet Anderlecht weer kampioen worden.

Vercauteren: "Ik zal blij zijn als Anderlecht zonder puntenverlies september haalt. Zondag naar Sint-Truiden. Dan thuis tegen Germinal Beerschot, waar iedereen er maar van uitgaat dat we winnen. Dan naar Westerlo, waar we het ook altijd moeilijk hebben. En op de vierde speeldag al de topper tegen Club Brugge. Maar er zijn geen excuses als het straks misloopt."

Of de ploeg klaar is laat hij in het midden, en merkt enkel op dat Jelle Van Damme "goed bezig is in de verdediging" en ze ook pech hebben met de vele blessures. Wel blijft hij hopen op versterking op de rechtsbackpositie. Dat was zeker te merken tijdens de supercup maar hij blijft weigeren om de verdediging de schuld te geven op de weggegeven kansen: "De hele ploeg liet het afweten bij balverlies. En dan heb ik het niet alleen over positiespel. Dan gaat het ook over de omschakeling en het uitvoeren van defensieve taken. Zoiets moet in teamverband gebeuren."

Ook over het feit dat Biglia, een van de duurste aanwinsten van Anderlecht dit seizoen, op de bank zat was hij duidelijk: "Dat had zo zijn redenen. Het is niet omdat een speler veel gekost heeft, dat hij altijd moet spelen. Blijkbaar wordt er in België altijd een link gelegd tussen de transferwaarde en de speelkansen. Waarom moet dat zo zijn?"

Ook blijft hij heel nuchter betreffende de Champions League en de kans om te overwinteren: "De Champions League zal altijd een doel zijn van deze club. We zijn rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, maar veel hangt af van de loting. Vorig jaar troffen we Chelsea, Liverpool en uit de zogenaamd zwakkere vierde pot Real Betis. Dan mag je niet beginnen zweven, maar moet je de realiteit onder ogen zien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.