Supercup: Match afgelast door hevige regenval (0-0)

ZATERDAG, 22 JULI 2006, 21:26 - Michaël

De scheidsrechter heeft besloten de 2e helft niet te laten aanvatten door de te hevige regenval. De match eindigt dus op een 0-0 en velen zullen dus ontgoocheld naar huis gaan.

"Eerste wedstrijd van het seizoen" noemde Franky Vercauteren het. "Een Oefenmatch" klonk het bij Zulte Waregem. Feit is dat Anderlecht wellicht meer onder druk stond dan de tegenstander. Paars-wit trad voor de gelegenheid aan met de nieuwe uitrusting.

Vanden Borre startte centraal en Tioté rechtsachter. Wellicht een besluit na de oefenmatchen waar Vanden Borre op rechts zich regelmatig liet pakken door de tegenstander. Ook verrassing was dat Tchite op het veld stond en niet Mbo. Het was Anderlecht dat gretig aan de wedstrijd begon en het sprokkelde al snel enkele kansen bij mekaar. Zulte-Waregem kwam wel even gevaarlijk aanzetten na een counter en na slecht wegwerken door Zitka. Het was Hassan die in de 7e minuut met een botsende bal een mooie kans waagde waar de keeper duidelijk moeite mee had.

In de 9e minuut kwam het tot een mooie actie met eerst een voorzet van Boussoufa en Vanden Borre die de bal toch kon recupereren en aflegde voor Hassan maar de Egyptenaar miste helaas en zo ging de eerste echte kans van de wedstrijd verloren. De Brul kwam wel heel dicht bij een doelpunt voor Zulte Waregem maar Zitka kwam goed tussen. Enkele minuten er na kwam Boussoufa na een mooi doorsteekpasje van Tchite bijna tot scoren toe maar de broek van Geert De Vlieger behoedt Waregem voor dde 1-0 achterstand. Paars-wit krijgt op regelmatig kansen maar kan ze op dit ogenblik niet afwerken. Vooral Hassan, Tchite en Boussoufa blinken uit. Ook Vanden Borre toont zich sterk in het midden. En die laatste gaf in de 20ste minuut een voorzet aan Hassan die overkopt en het wordt steeds meer duidelijk dat Anderlecht de overmacht aan het nemen is.

In de 25e minuut werd een drinkpauze ingelast, best nodig bij deze temperaturen. En het was Zulte die met een knappe aanval een reuzenkans kreeg maar de bal ging, gelukkig voor Anderlecht, buiten. Daarna kwam Anderlecht met Hassan en Vanden Borre weer tot een kans maar scoren wilt nog niet lukken. Duidelijk is dat beide ploegen er voor gaan en het zeker geen oefenmatch is maar een stevige partij.

In de 37ste minuut was het dan zover, de bal belandde achter de lijnen en de 1-0 maar het was buitenspel: Boussouga met de vrije trap, De Vlieger die de bal weg werkt en Vanden Borre en Hassan die de bal mooi in doel kunnen werken maar een Anderlechtspeler stond buitenspel. In de tegenaanval enkele minuten later kwam Waregem dan gevaarlijk aanzetten maar weer kwam het niet tot een doelpunt. Ondertussen werden de hemelsluizen boven het Astridpark opengezet en veranderde het veld in een waterglijbaan. Een ideale test voor de nieuwe grasmat. Al is het geen regenbui meer maar een heuse storm en het veld wordt een moeras en deftig voetballen wordt onmogelijk. Gelukkig waren de eerste 45 minuten voorbij en kon iedereen gaan opdrogen.

Daarna kwam de beslissing om de match stop te zetten daar het veld omgedoopt was tot een zwembad en voetballen onmogelijk werd. 0-0 dus als eindstand.

Score: 0-0 (45 minuten gespeeld)

Anderlecht: Zitka, Vanden Borre, Van Damme, Juhasz, Deschacht, Hassan, Vanderhaeghe, Tioté, Goor, Boussoufa, Tchité
Zulte Waregem: De Vlieger, Minne, Leleu, De Brul, Reina, D'Haemers, D'Haene, Janssens, V.Nieuwenhuyze, Sergeant, Roussel

Scheidsrechter: Ver Eecke