Vercauteren: ''Winnen voor het publiek''

ZATERDAG, 22 JULI 2006, 11:14 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren verwacht een serieuze inspanning van zijn team na de 1-4 nederlaag tegen Aken. Vercauteren: "Ik heb de indruk dat ik serieus wat tijd verloren heb. Een verlies is aanvaardbaar maar niet op deze manier."

"Dit duidt op weinig respect voor de supperters die tot in Verviers gekomen zijn om de match bij te wonen."

Na het verlies tegen Aken was Franky niet te spreken. Een dag later was hij al wel gekalmeerd en gaf hij uitleg: "Soms moet men conclusies trekken. Zo kan ik spelers op hun verantwoordelijkheden wijzen. Ik heb zelden zo'n futloos team gezien in de kleedkamers na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Aken. De match was niet goed en de conclusies zijn getrokken."

Franky verwacht een duidelijke actie van zijn spelers deze avond tegen Zulte Waregem. "De nederlaag is vergeten, ik ben klaar voor een nieuwe veldslag. Nu mogen we vooral de tegenstander niet onderschatten zoals we dat bij Aken gedaan hebben. We moeten deze Supercup absoluut winnen, in de eerste plaats voor de supporters. Ze hebben heel wat geld besteed aan een nieuw abonnement, aan ons om te laten zien dat dat abonnement zijn geld waard is. Voor mij is de competitie nu begonnen, en niet pas volgende week. Ik ben tevreden met onze voorbereiding en de stage heeft zijn vruchten afgeworpen. Jongens zoals Boussoufa zijn al volledig geïntegreerd, Hassan had wat moeilijkheden maar het komt allemaal goed."

Eén van de probleemgevallen blijft toch wel de defensie. Maar de trainer weigert de schuld van een eventuele nederlaag op de defensie te schuiven. "Ik weiger de schuld te geven aan de verdediging want zij zijn niet alleen verantwoordelijk. En een team samenstellen neemt tijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.