Anderlecht verliest met 1-4 van Aachen

WOENSDAG, 19 JULI 2006, 22:11 - Michaël

Deze avond speelde Anderlecht een galawedstrijd tegen het Duitse Alemannia Aachen. Paars-wit ging er kopje onder met 1-4. Het was Hassan die het enige doelpunt maakte voor Anderlecht.

De wedstrijd begon al met een valse noot: beide teams hadden enkel een witte uitrusting bij. Daarom werd besloten dat Aachen in een trainingsvestje moest spelen.

Het waren de Duitsers die het initiatief namen. Ze hadden tevens als eerste de kans om te scoren. Het was Marius Ebers die met een prachtig schot, vanop 22 meter, de 0-1 vastlegde. 10 minuten later werd de 0-2 binnengelegd door een actie langs de flanken. De meegelopen Reiner Plaßhenrich hoefde de de bal maar binnen te leggen (0-2). Ook de 0-3 kwam voort uit een pracht van een voorbereiding en een dito afwerking. Pas als de rust naderde, kwam Anderlecht opzetten. Zo kon Hassan de aansluitingstreffer maken.

Vercauteren wisselde na de rust zijn gans team, maar het spel haalde nooit het niveau van de eerste helft al zorgen de jongeren van Anderlecht wel voor meer dpoelgevaar dan in de eerste helft. Maar het waren de tegenstanders die de bal controleerden. Mbo Mpenza kwam dicht bij een doelpunt, maar de keeper hield de bal uit de netten. Nico Herzig kreeg nog rood aangesmeerd en pas in de 90ste minuut werd de 1-4 eindstand vastgelegd door een magistrale trap vanop 40 meter.

Doelpunten: 15' Ebbers 0-1, 25' Plaßhenrich 0-2, 35' Ebbers 0-3, 43' Hassan 1-3, 92' Koen 1-4

Aachen: Nicht, Dum (61' Koen), Herzig, Klitzpera (46' Stehle), Noll, Fiel, Pinto (77' Balaban), Plaßhenrich (68' Heidrich), Reghecampf (55' Casper), Ebbers (61' Ibisevic), Schlaudraff (77' Krontiris)
RSCA: Zitka (45’ Schollen), Deschacht (45’ Kums), Biglia (45’ Tiote), Van Damme (45’ Lifondja), Vanden Borre (45’ Kolar), Juhasz (45’ Odjidja Ofoe), Goor (45’ Mpenza), Vanderhaeghe (45’ Allagui), Boussoufa (45’ Siani), Hassan (45’ Biruk), Tchite (45’ Sare)

Gele kaarten: Pinto (A)
Rode kaarten: Herzig (A)
Toeschouwers: 3.500
Scheidsrechter: Vinche