Anderlecht met een 4-4-2

WOENSDAG, 19 JULI 2006, 08:54 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

In afwachting tot de terugkeer van Frutos, zal Vercauteren moeten vertrouwen op de snelheid van zijn aanvallers, en dus vooral op Boussoufa en Tchite. 1 ding is zeker, er zal moeten gestreden worden voor een basisplaats bij RSCA.


Sinds de wedstrijd tegen het Griekse Olympiakos heeft Vercauteren een goed gedacht van hoe zijn typeploeg er zal uitzien en tijdens de trainingen wordt er nog meer vorm aan gegeven. Zo werd de kern in 2 ploegen opgedeeld en zo kreeg men een goed beeld van de mogelijke opstelling.

Vorig seizoen evolueerde Anderlecht richting een 4-3-3 met 2 flankspelers maar nu Wilhelmsson weg is en er nog verschillende geblesseerd zijn zal er een andere oplossing uitgewerkt moeten worden. Tijdens de trainingen werd duidelijk dat het een 4-4-2 zal worden bestaande uit deze spelers: Zitka; Vanden Borre, Juhasz, Van Damme, Deschacht; Hassan, Vanderhaeghe, Biglia, Goor; Tchite, Boussoufa.

Vercauteren heeft ruim de keuze wat spitsen betreft en die zal alleen maar moeilijker worden eens Frutos terug is. De verdediging, en dan zeker de rechterkant, blijft een hekel punt. Daar komt Vanden Borre te staat, de enige mogelijke speler voor deze plek. En door de blessures van Pareja en De Man zijn Deschacht en Van Damme zeker van een plaatsje. Ook Yves Vanderhaeghe mag zeker zijn van een plaats in de basiself in het begin van het seizoen daar Christian Leiva nog wat sukkelt met kleine blessures. Goor, die aanvoerder wordt, is al zeer zeker van zijn plek. Net als Biglia die spelverdeler wordt en Hassan krijgt de voorkeur op de rechterflank. Franky heeft geopteerd voor 2 spitsen: Boussoufa en Tchite en dit ten koste van Mbo die naar de bank verhuist.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.