Vadis Odjidja: "Mijn dag komt wel!"

DINSDAG, 18 JULI 2006, 08:43 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Vadis Odjidja, één van de jongeren die op het punt staan om door te breken, hoopt ooit in de voetsporen te treden van zijn groot voorbeeld Vincent Kompany maar beseft dat hij nog hard zal moeten werken.


Sinds het begin van het seizoen spelen er 4 jongeren in de A kern: Roland Lamah, Sami Allagui, Sébastien Siani en Vadis Odjidja. Van de laatste wordt gezegd dat hij de meest getalenteerde is van de 4, ook al heeft hij nog geen minuut gespeeld in het Belgisch kampioenschap, in tegenstelling tot Allagui en Siani.

"Ik ben al heel tevreden dat ik in de A-kern mag zitten. Alles gaat hier veel sneller en de trainingen zijn intenser. En ik heb nog veel werk voor de boeg vooraleer ik titularis zal worden in de A-kern. Ik droom er al van sinds ik klein was, maar ik zal elke dag hard trainen om dit te bereiken. Mijn dag zal komen."

Odjidja, die zijn carrière startte bij Gent, kwam naar Anderlecht op zijn 10 jaar. "Toen ik klein was, was ik ofwel aanvaller of middenveler. Deze posities heb ik altijd gehad tot vorig jaar toen ik naar de defensie vloog en die plaats bevalt me."

Vorige donderdag tegen Salzburg werd de speler getest aan de rechterkant van de verdiging. "Ik denk niet dat ik het er slecht vanaf heb gebracht voor de eerste keer. Ik kende wel kleine positieproblemen, vooral in het begin van de wedstrijd, maar de ervaren spelers hebben me goed geholpen en me raad gegeven."

Velen zien in hem zelfs de opvolger van Kompany: "Vincent heeft een deur geopend. Na spelers als Baseggio was hij de eerste die kon doorstoten naar de A-ploeg. Voor het vertrek van Vincent hadden we nog een gesprek met hem. Hij vertelde ons dat het niet makkelijk zal zijn om zo ver te komen als hem en dat we hard zullen moeten werken. Ik heb heel veel respect voor hem en evenals voor Vanden Borre. Ik ga proberen in hun voetsporen te treden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.