De spelers moeten nu hun werk doen

DONDERDAG, 13 JULI 2006, 12:46 - Catootje
Anderlecht-Online No Image Found

De laatste transfer van het seizoen is gebeurd voor Anderlecht. Mohammed Tchité is het geworden. Tchité komt over van Standard en heeft een akkoord voor vier seizoenen met de club.


Tchité meldt dat het geen makkelijke dag was gisteren. De knoop doorhakken was niet simpel. Maar hij is zeer tevreden met zijn transfer.

"Ik heb lang moeten nadenken, maar het sportieve aspect gaf de doorslag", zegt Tchité, die volgens La Dernière Heure een van de beste betaalde spelers bij Anderlecht zou worden.

Verder hoopt hij nog dat de supporters van Standard hem de rug niet zullen toekeren, hij heeft immers gekozen in het belang van zijn carrière.

Tchité zou zo een 1,5 miljoen euro kosten. Donderdag legt hij medische tests af, later op de dag wordt hij voorgesteld aan de pers. Hij speelde sinds 2003 voor Standard en maakte daar in 33 competiematchen 16 goals. Bij Anderlecht zijn de Congolees wel moeten knokken voor zijn basisstek want hij moet concurreren met o.a. Nicolas Frutos, Serhat Akin, Mbo Mpenza en de jongeren Jonathan Legear en Sami Allagui.

Het is nu dus aan de spelers om zich te bewijzen op het veld. Volgens secretaris-generaal Philippe Colin heeft de club er alles aan gedaan om Anderlecht te wapenen voor het nieuwe seizoen. Er werd veel geïnvesteerd, nu moeten de spelers antwoorden op het veld en bewijzen dat ze het waard zijn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.