Anderlecht in internationaal overlegorgaan?

WOENSDAG, 31 MEI 2006, 21:27 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag vergaderden meer dan 40 teams van over de hele wereld over de oprichting van een internationaal overlegorgaan voor de voetbalclubs. Dit leidt alvast tot heel wat discussies, want de FIFA is niet opgezet met deze plannen.


De bedoeling van het overlegorgaan zou zijn om te praten over verschillende knelpunten in het voetbal, en om de belangen van teams van uit alle werelddelen te behartigen. Enkele thema's die aan bod zouden kunnen komen zijn bijvoorbeeld de internationale voetbalkalender en de verzekering van spelers die opgeroepen worden door het nationale elftal.

Het overlegorgaan zou geleid worden door de G14, waar o.a. Real Madrid en Manchester United deel van uitmaken, aangevuld met 25 andere teams uit Europa, Afrika en Amerika. Ook Anderlecht zou in dit kransje van van topteams opgenomen worden.

Toch wil de FIFA het overlegorgaan niet erkennen als een volwaardige organisatie. Sepp Blatter vreest dat de FIFA aan macht zal verliezen, en verklaarde al dat hij "de oorlog zal verklaren" als het orgaan er daadwerkelijk komt.



anderlecht-online forum