Vanden Stock dan toch bondsvoorzitter?

VRIJDAG, 19 MEI 2006, 10:37 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

De aanstelling van een nieuwe bondsvoorzitter lijkt een ware soap te gaan worden. Nadat eerder Roger Vanden Stock werd afgekeurd en daarna ook Michel Preud'homme het moest ontgelden, lijkt het nu de gulden middenweg te worden.


Zo stelde de amateursectie, dat is een verzameling van bestuurders vanaf derde klasse tot en met de provinciale afdelingen, voor om Roger Vanden Stock protocollair voorzitter van de voetbalbond te maken. Concreet betekent dit dat de huidige Anderlecht-preses dan weinig macht krijgt en zijn twee Chief Executive Officers Michel Preud'homme en Jean-Marie Philips de teugeltjes in handen krijgen. Preud'homme en Philips zouden dan twee departementen te beschikking krijgen.

Maar ook deze constructie lijkt op heel wat verzet te stuiten. "De clubs stemden eerder al tegen Vanden Stock, en ik wil evenveel betaald worden als Preud'homme", reageerde Philips al. Bovendien werd Steven Van Beethoven, die afscheid nam van zijn functie als manager bij Germinal Beerschot, gepolst om leider te worden van één van de departementen. Maar Van Beethoven werd ook al door Anderlecht gevraagd om in de Brusselse staf te komen... Op 24 juni valt alleszins het definitieve verdict en weten we wie Jan Peeters opvolgt.



anderlecht-online forum