Interview met Vadis

WOENSDAG, 3 MEI 2006, 22:56 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

Vadis Odjidja Ofoe tekende enkele weken geleden een profcontract bij RSC Anderlecht. Vadis is een 17-jarige middenvelder en volgens sommigen heeft Vadis zelfs meer talent dan Vincent Kompany:


Hey, dag Vadis alles goed met je, en de gezondheid?
Ja, alles gaat zéér goed met me, sinds vorige week train ik terug voluit mee met de kern. Ik ben eindelijk verlost van de knieblessure die ik na nieuwjaar opliep. Dus alles gaat me terug voor de wind.

Hoe blij was je toen je een profcontract mocht tekenen bij RSCA?
Ja, ik was natuurlijk zéér blij, want er zijn niet zo heel veel jeugdspelers die uiteindelijk een contract krijgen bij Rsca. Dit komt doordat ze hier zeer hoge eisen stellen aan hun jeugdspelers, wil je hier slagen, dan moet je het volledige packet bezitten. Je moet zowel op Technisch, Mentaal, Tactisch en Fysisch vlak op en top zijn. Mis je één van die kwaliteiten dan haal je het hier niet, zie maar naar Jonas Vandermarliere (Zulte-Waregem) of Benoit Ladriére(La Louviére), stuk voor stuk goede voetballers die weg moesten bij Rsca.

Ze vergelijken je al met Vincent Kompany, Sommigen zeggen dat je zelfs beter bent.
Och, dat vind ik een overdreven uitspraak, Vincent heeft al zoveel meer bewezen als ik. Als ik ooit zijn niveau haal, dan zal ik al héél blij zijn. Hij is mijn idool.

Je was zéér jong, toen je al naar Rsca vertrok, was het niet moeilijk om je geboortestad Gent te verlaten en naar Brussel op internaat te trekken?
Gent zal altijd mijn stad blijven, daar kan Anderlecht of Brussel niet tegen op. Het eerste jaar had ik het heel moeilijk, ik verloor al mijn Gentse vrienden en moest naar een nieuwe school waar ik niemand kende. Gelukkig heeft het voetbal me toen rechtgehouden en heb ik vrij vlug nieuwe vrienden kunnen maken. Na een goed jaar was ik mijn nieuwe leven gewoon en had ik geen problemen meer.

Je hebt de Belgische nationaliteit, maar je bent van Ghanese afkomst, weet je al voor welke nationale ploeg je gaat kiezen?
Ja, Belgie is mijn land, daaromtrent is geen discussie. Een selectie voor de Belgische nationale ploeg zou een droom voor me zijn die werkelijkheid wordt, maar dat zijn nog toekomstplannen. Ik heb trouwens al meegespeeld met de nationale ploeg -17 van Belgie.

Wat zijn je doelen voor het volgende seizoen?
Eerst en vooral terug topfit te geraken en dan proberen zo goed mogelijk te presteren. Dan zal een selectie voor de A-ploeg wel vanzelf komen. Mijn droom is om volgend seizoen enkele keren in te vallen in het eerste team, een basisplaats is voor later, daarvoor geef ik mezelf nog een jaar of 2. Maar, je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.

Met wie van de huidige A-kern kun je het best overweg, en van wie leer je veel bij?
Ik kan het goed vinden met Vincent Kompany, Olivier Deschacht en zowat alle jeugdspelers van de club, zoals Siani, Lamah,... dit komt doordat we veel samenspelen bij de reserven. Persoonlijk leer ik veel bij van mannen zoals Hannu Tihinen en Yves Vanderhaeghe, voor hen heb ik dan ook echt veel respect. Ik vind het echt spijtig dat Hannu de club gaat verlaten.

Welke versterkingen moet rsca realiseren voor het komende seizoen?
Enkele goede verdedigers met ervaring zouden welkom zijn. En ik hoop dat ze de Egyptenaar Ahmed Hassan binnenhalen. Ik heb hem al enkele keren aan het werk gezien en hij heeft echt superkwaliteiten. En voor de rest is het aan het bestuur om te beslissen welke spelers de club beter kunnen maken.

Nog 1 laatste vraagje, wie wint deze zomer het wk?
Ik hoop Ghana, mar echt realistisch is dat niet. Brazilie zal waarschijnlijk niet te stoppen zijn.

Met dank aan Soccerplaza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.