Anderlecht wint met 2-0

VRIJDAG, 21 APRIL 2006, 22:24 - Michaël

Anderlecht heeft zonet de topper tegen Standard gewonnen met 2-0. De makers van de doelpunten waren Serhat en Zetterberg die op het einde van de wedstrijd een staande ovatie kreeg van het ganse stadion.

Het was Anderlecht dat gretig uit de kleedkamers kwam en het kon al na 8 minuten op voorsprong komen na handspel van Geraerts. Zetterberg kreeg de eer om de penalty te trappen maar trapte zwak en Runje kond de bal uit de netten houden.

Standard vocht terug en Zitka moest een paar keer tussenbeide komen. Tot 10 minuten voor de rust, Serhat kon doorlopen en de bal in het doel van Standard trappen. De 1-0 stond op het bord.

De 2e helft kwam traag op gang en Standard leek niet te overtuigen. Het was Zetterberg die Anderlecht op een verdiende 2-0 voorsprong bracht. De Zweed trapte een vrijschop enig mooi over de muur en in de bovenhoek.

Standard kwam op een bepaald moment wel heel dicht bij de aansluitingstreffer maar Zitka redde met de hiel. De titel is nog niet binnen want volgende week moet Anderlecht naar Gent dat het uitstekend doet in de competitie.

Doelpunten: 34' Serhat 1-0, 59' Zetterberg 2-0

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Tihinen, Deschacht, Deman, Vanderhaeghe, Zetterberg (89' Traoré), Wilhelmsson, Goor, Pujol (82' Frutos), Serhat (71'Mpenza)

Standard: Runje, Deflandre, Costa, Sarr, Leonard, Dembéle, Geraerts, Rapaic, Negouai (80' Kovalenko), Moreira (66' Niculae), Tchité

Gele kaarten: Deman (A), Deflandre, Costa, Dembéle (S)