Harde verliescijfers voor Westerlo: 5-0

VRIJDAG, 14 APRIL 2006, 22:29 - Michaël

Anderlecht ging deze avond thuis vlot winnen van het zwakke Westerlo. Het werd zelfs een afstraffing met forfaitcijfers: 5-0. De Fransman Pujol, die de plaats inneemt van de geblesseerde Frutos, maakte 3 van de 5 doelpunten.

Anderlecht kreeg al na 2 minuten een goede kans via Wilhelmsson, maar liet daarna het tempo te fel zakken. Na een tegenprik van Westerlo schoot paars-wit plots wakker en kreeg het nog tal van goede kansen, maar Gaspercic hield de netten schoon. Na mistasten van Proto kreeg ook Mennes nog een prima kans. Anderlecht claimde nog tevergeefs een strafschop.

Pas in de 2e helft kwam Anderlecht helemaal op dreef en bevond het zich gans de tijd de helft van de tegenstander. De eerste goal bleef niet lang uit: in de 54ste minuut kon Pujol uithalen en stond de 1-0 op het scorebord. In de 72e minuut scoorde weer Pujol na een assist van Serhat. Amper 3 minuten is het weer de Fransman die kan scoren: een hattrick van de zuiverste aard. De buit was nu zeker binnen maar toch vonden de spelers dat het niet genoeg was. Het was (weer) Pujol die voor de 4-0 zorgde. Hij was het namelijk die neerging in het strafschopgebied waardoor Zetterberg de strafschop kon binnenschieten. In de 85e minuut was het Mbo die de forfaitcijfers op het scorebord zette: 5-0. Het was al van begin december geleden dat hij nog kon scoren. In de slotfase van de wedstrijd kon Pujol op een applauswissel rekenen, eentje met een staande ovatie van het ganse stadion.

Doelpunten: 55', 72' en 75' Pujol 1-0, 2-0 en 3-0, 83' Zetterberg 4-0 (pen), 86' Mpenza 5-0

Anderlecht: Proto, Zewlakow (79' Vanden Borre), Tihinen, De Man, Deschacht, Vanderhaeghe, Goor, Zetterberg, Wilhelmsson, Serhat (79' Mpenza), Pujol (88' Siani)
Westerlo: Gaspercic, Modubi, Elejiko, Sarki (67' Mosia), Evens, Mennes, Janssens, Van Imschoot, Delen, Kolar (56' Vanarwegen), Owoeri (86' Van Geel)

Gele kaarten: Wilhelmsson (A), Modubi, Evens, Mennes, Delen (W)