Anderlecht laat weer 2 punten liggen: 1-1

VRIJDAG, 7 APRIL 2006, 22:27 - Michaël

Anderlecht is er weer eens in geslaagd in de laatste minuten van de wedstrijd 2 belangrijke punten weg te gooien. Het kwam al vroeg op voorsprong dankzij Pujol maar werd nadien volledig terug gedrongen door Charleroi.

Pujol, in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Frutos, zorgde al na 3 minuten voor euforie bij Anderlecht. Daarna bleef de bezoekende ploeg leider op het veld maar het morste met de weinige kansen die het kreeg. Na een tijdje kwam Charleroi opzetten, maar de beste kans in de eerste helft was weer voor Anderlecht. Maar de verdediging van de Carolo's was niet uit evenwicht te brengen.

Na de rust zakte Anderlecht helemaal weg en de kansen waren op één hand te tellen. De thuisploeg domineerde en Anderlecht wist geen blijf met de bal. In de voorlaatste minuut gebeurde het onvermijdelijke. De ongeschreven voetbalwet werd gevolgd en RSCA kreeg het deksel op de neus: de pas ingevallen Akpala maakte de gelijkmaker: 1-1. Anderlecht laat dus weer 2 kostbare punten liggen op het veld van de bezoekers. Een ding is zeker, de titelstrijd zit er nog niet op voor Sporting.

Doelpunten: 3' Pujol 0-1, 88' Akpala 1-1

Charleroi: Laquait, Defays, Ciman, Dante, Kéré, Serebrennikov, Camus, Kraouche (70' Oulmers), Brogno (81' Akpala), Sterchele, Akgül
Anderlecht: Proto, Zewlakow, De Man, Tihinen, Deschacht, Lovre (85' Tioté), Goor, Vanderhaeghe, Zetterberg, Pujol, Serhat (81' Vanden Borre)

Gele kaarten: Defays, Camus, Sterchele (C); Goor (A)