Anderlecht - Brussels: 2-0

VRIJDAG, 17 FEBRUARI 2006, 22:26 - Michaël

Anderlecht won deze avond op een makkelijke manier van Brussels. Het werd 2-0. Brussels was haast onbestaande tijdens de partij, zeker na de uitsluiting van Sofiane Zaaboub in de 41e minuut.

Het was de thuisploeg die direct in de aanval ging maar het was Brussels die de kans had voor het scorebord op 0-1 te brengen, gelukkig faalden ze, de bal bleef in het veld en Anderlecht zag een mooie kans om op voorsprong te komen. Het was Frutos die niet miste en zo zijn 4e goal voor RSCA scoorde: 1-0. Ook na de goal bleef Anderlecht domineren maar het vergat te scoren. Vlak voor de rust beging Zaaboub een domme fout op Wilhelmsson en werd van het plein gestuurd.

Ook na de rust kon Anderlecht de score niet vergroten. Het was pas na een uur dat Zetterberg één van de vele kansen in een doelpunt omzette: 2-0. RSCA kreeg nog enkele kansen maar liet ze allemaal onbenut. Nu ja, missie volbracht en de 9 op 9 is binnen.

Doelpunten: 14' Frutos 1-0, 66' Zetterberg 2-0

Anderlecht: Proto, Zewlakow, De Man, Tihinen, Deschacht, Zetterberg (86' Jasjtsjoek), Vanderhaeghe, Goor, Wilhelmsson, Frutos (89' Vanden Borre), Serhat (55' Mpenza)
Brussels: Nys, Colpaert, Jonckheere (60' Omonga), Kargbo, Petö (73' Sels), Gorius (60' Selemani), Haydock, Culek, Zaaboub, Snelders, Niçoise

Gele kaarten: Petö, Selemani, Haydock
Rode kaart: 41' Zaaboub (2x geel)
Scheidsrechter: Vervecken