Anderlecht met de hakken over de sloot: 0-1

ZATERDAG, 11 FEBRUARI 2006, 21:56 - Michaël

Ondanks een zwak spel van Anderlecht en een sterke match van de tegenstander heeft paars-wit met het kleinste verschil gewonnen: 0-1. Het was de pas aangeworven spits Frutos die Anderlecht naar de overwinning schoot.

Anderlecht kreeg flink wat weerwerk van een stug Moeskroen. In een evenwichtige eerste helft waren er kansen aan beide kanten, maar werd niet gescoord.

Vlak na rust behoedde Proto paars-wit met twee sterke interventies voor een achterstand. En zoals zo vaak viel het doelpunt daarna aan de overkant. Na een subtiele voorbereiding van Akin (die voor de rest een magere partij speelde) lifte Frutos de bal over thuisdoelman Luzi.

De derde goal van het seizoen van de Argentijnse aanwinst bleek van goudwaarde. De bezoekers brachten met Juhasz een extra verdediger in en hielden met die behouden opstelling stand tot aan het laatste fluitsignaal. Al kwam Moeskroen met een moedig slotoffensief nog dicht bij de gelijkmaker.

Doelpunt: 59' Frutos 0-1

Moeskroen: Luzi, Besengez, Charlet, Hatchi, Giba (55' Siljak), Dugardein, Grondin, Noukeu, Sanchez (70' Dorothée), Dimbala, Zewlakow
Anderlecht: Proto, Deschacht, Deman, Tihinen, Zewlakow, Goor, Zetterberg (85' Iachtchouk), Vanderhaeghe, Wilhelmsson (90' Delorge), Serhat (64' Juhasz), Frutos

Gele kaarten: Hatchi, Noukeu (M); Tihinen (A)