Anderlecht wint: stadion ontploft door sfeer

ZATERDAG, 4 FEBRUARI 2006, 19:54 - Michaël

Het is Anderlecht eindelijk gelukt een glansmatch te spelen en daarbij ook nog te winnen. Vooruit gestuurd door een vol stadion won het met 4-1 van Genk en ex-coach Hugo Broos.

Zo was er onder andere een tifo verspreid over het hele stadion en zong iedereen uit volle borst "you'll never walk alone". De fans en de 11 op het veld vormden 1 ploeg en behaalden zo de overwinning.

Anderlecht nam een droomstart. Goor haalde vernietigend uit en toen even later Wilhelmsson neerviel in het strafschopgebied kon Zetterberg de 2-0 op het scorebord zetten.

Genk was niet echt aangeslagen en knokte zich terug in de wedstrijd. Na een afgeweerd schot van Peeters kon Vandenbergh, de andere spits, de achterstand halveren. Voor de rest was de eerste helft vooral heel potig en weinig verzorgd. Vandenbergh kreeg nog een reuzenkans, maar paars-wit kon toch met een voorsprong gaan rusten.

Na de pauze herhaalde Anderlecht het kunstukje van de eerste helft nog eens: twee keer scoren in drie minuten. Eerst bewees Frutos zijn kopbalkracht nog eens, nadien schoot Goor zijn tweede van de avond binnen. De thuisploeg dolde met de bezoekers en entertainde de fans met aanvallend en spectaculair voetbal.

Paars-wit won terecht met 4-1 na een harde wedstrijd met enkele mooie doelpunten.

Goals: 9' Goor 1-0, 12' Zetterberg 2-0, 30' Vandenbergh 2-1, 63' Frutos 3-1, 65' Goor 4-1

Anderlecht: Proto, Deschacht, Vanderhaeghe, Zewlakow, Goor, Wilhelmsson, Zetterberg (87' Lovre), Akin (77' Mpenza), Frutos (72' Juhasz), Tihinen, De Man
Genk: Moons, Soley, Mikulic, Vandenbergh, Vandooren, Verdonck, Peeters, Engelaar (77' Haroun), Wamfor (72' Chatelle), Cornelis, Defour (72' Stojanovic)

Geel: 23' Soley, 53' Mikulic, 58' Deschacht, 73' Cornelis